Magazin

"Vilijam me je zgrabio za kragnu i oborio me na pod" - navodi se u memoarima princa Harija

Priča princa Harija o fizičkom napadu koji je doživeo od svog brata princa Vilijama, deo je memoara "Rezervni princ", a čiji su delovi dospeli u javnost. Pomenuti incident, princ Hari je doživeo 2019. godine u svom domu u Londonu, prenosi "Rojters"
"Vilijam me je zgrabio za kragnu i oborio me na pod" - navodi se u memoarima princa HarijaGetty © WPA Pool

"Zgrabio me je za kragnu, pokidao ogrlicu i oborio me na pod. Završio sam na posudi za psa, čiji su mi se delovi usekli u leđa. Ležao sam u neverici, ošamućen, a kada sam ustao rekao sam mu da ide", navodi se u memoarima. Princ Hari zatim navodi da je Vilijam tražio da izađu napolje, što je on odbio, a da mu je kasnije brat izgledao kao da se izvinjava i da mu je žao. U memoarima, princ Hari navodi da se pomenuti incident desio u Harijevom domu u Londonu, nakon što je princ Vilijam nazvao Harijevu ženu Megan "teškom i nepristojnom". 

"Rezervni princ", memoari za koje se očekivalo da će izneti neke od šokantnih detalja iz kraljevske porodice, trebalo je da tek od 10. januara budu u prodaji, ali su mnogi mediji imali uvid u kopije primeraka čije se objavljivanje tek očekuje. Prema medijima, princ Hari je u memoarima napisao da je njegov otac stajao između njega i princa Vilijama i rekao: "Molim vas, momci, nemojte da mi zagorčate ove poslednje godine (života)".

Pi-ar služba kralja Čarlsa i princa Vilijama odbila je da komentariše naslove u medijima.

Nekada bliska braća, udaljila su se nakon venčanja princa Harija sa američkom glumicom Megan. Tokom 2018. godine, bračni par Megan-Hari, odrekao se kraljevskih dužnosti i nakon dve godine preselio u Kaliforniju. Nedavno emitovani Netfliksov serijal ispovesti Megan i princa Harija, samo je još više produbio razdor među braćom.  

image