Magazin

Dodela nagrada "Gremi" - rekord za Bijonse i najbolji album za Harija Stajlsa

Među dobitnicima ovog velikog priznanja, nagrade "Gremi", su muzičke zvezde Adel, Bijonse i Kendrik Lamar.
Dodela nagrada "Gremi" - rekord za Bijonse i najbolji album za  Harija StajlsaGetty © Kevin Winter

"Pokušavam da ne budem emotivna. Hvala Bogu, roditeljima, mužu, deci, pokojnom ujaku i obožavaocima", rasplakala se pevačica Bijonse uzimajući nagradu za najbolji dens-elektronski album, jednu od mnogih koje je dobila,za album "Renesans" ("Renaissance"). Ona se zahvalila i kvir zajednici na ljubavi, koja joj je zamerila nastup u Dubaiju. 

Osvojivši 32. nagradu "Gremi", pevačica Bijonse je postala umetnica sa najvećim brojem ovih nagrada. Pre nje je 31. put ovu nagradu dobio mađarsko-britanski dirigent Džordž Šolti. 

Još jedna pevačica nije uspela da zadrži suze. Adel je dobila nagradu za pesmu "Izi on mi" ("Easy on Me") koju je posvetila svom sinu.

Nagrada za najbolji album pripala je Hariju Stajlsu.

Među dobitnicima bili su Samara Džoj (Samara Joy), kao novi umetnik. Za ploču godine, nagradu je dobila Lizo (Lizzo), a najbolja pesma godine je "Džast lajk det" (Just Like That) koju izvodi Boni Rejt. Kendrik Lamar dobio je nagradu za najbolji rep album. 

Na 65. dodeli nagrada odata je počast i preminulim muzičarima reperu Tejkofu (Takeoff) i Kristin Mekfi (Kristin Mekfi - Fleetwood Mas). Nagrada Gremi, dodeljuje se za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, a organizuje je američka akademija za diskografsku umetnost.

image