Magazin

Pilot objašnjava na kojim sedištima u avionu se najmanje oseća turbulencija

Pilot je na svom TikTok nalogu objasnio na kojim sedištima se najmanje oseća turbulencija tokom leta, a za demonstraciju je iskoristio jedan zanimljiv rekvizit: svoju mačku.
Pilot objašnjava na kojim sedištima u avionu se najmanje oseća turbulencija

Turbulencije su neprijatan, ali neizbežan deo letenja, koji za neke predstavlja samo malu smetnju tokom putovanja, ali drugima može biti veliki izvor straha. Srećom, postoji jednostavan način da putnici ublaže neugodni osećaj. 

"Ako sednete u prednji deo aviona, osetićete manje turbulencije, a ako sedite pozadi, biće malo nezgodno," objašnjava pilot Džimi Nikolson na TikTok klipu, koji je pre dve godine učestvovao u australijskom rijaliti programu "Neženja". Džimi sada koristi svoju platformu kako bi delio savete za ljude koji putuju avionom, a često govori i o različitm rutinama koje piloti imaju.

U najnovijem snimku je iskoristio svoju belu mačku kao rekvizit, pokazivajući razliku između kretanja prednjeg i zadnjeg dela aviona tokom turbulencija. 

"U slučaju da se plašite letenja ili osećate mučninu zbog turbulencije, sedite u prednji deo avona, to je moj savet. Zapamtite, avion neće početi da pada, sve je u redu, samo je malo iritantno i u većini slučajeva traje samo nekoliko minuta."

"Ako se osećate loše tokom letenja, možete da gledate kroz prozor i da pokušate da se umirite. Svakako, ne postoji razlog za brigu," rekao je Džimi. 

Komentari na njegov TikTok su većinom bili šaljivi, a nekoliko korisnika je podelilo sopstvene metode "preživljavanja" turbulencija:

"Kada avon počne da se trese, ja samo posmatram glave ljudi koji sede ispred mene. Svi se pomeraju na isti način, pa mi bude smešno," piše jedna korisnica. 

"Ja uglavnom gledam u piće u svojoj čaši, ako vidim da se ne pomera previše, onda je sve okej."

Pojedini korisnici su kroz šalu rekli da pilot samo pokušava da natera ljude da kupuju karte za biznis i prvu klasu: "Hvala, sada znam kako da nateram dečka da idemo u prvu klasu!"

image