Magazin

Šta nam donosi pomračenje Sunca u znaku Vage 14. oktobra

Danas je pomračenje Sunca u znaku Vage. Vaga je znak javnosti, medija, trgovine, politike, marketinga. Tiče se intervjua i svih javnih prezentacija, koncerata, sudova, javnih događaja, izložba, promocija. U našim privatnim životima vrlo se tiče komunikacije, dijaloga. Kakav nam je dijalog takvi su nam tasovi na unutrašnjoj vagi.
Šta nam donosi pomračenje Sunca u znaku Vage 14. oktobra© AI

Najlepše je kada su tasovi ravnomerni, pa sve bude skladno i lagano. Ali sa pomračenjem dijalozi mogu biti prekinuti i oni globalni i ovi svakodnevni. Mediji zabranjeni, događaji na javnim mestima otkazani.

Pitala sam ljude kako se osećaju i da li imaju nešto zanimljivo da podele što bi govorilo o uticaju pomračenja. Jedna stvar je bila baš naglašena, i tiče se glavobolje. Nekome zbog sinusa, nekome se muti vid, manta, više njih se žalilo na nesanicu. Ali od događaja koje bih direktno mogla da povežem sa uticajem pomračenja ni traga ni glasa. Jer nakon Device kao poslednjeg ličnog znaka, sa Vagom kreće kolektivni serijal. Ako je Ovan (znak preko puta Vage) 'JA SAM', Vaga je 'MI SMO'. Tiče se kolektivnog, udruživanja, saradnje a kako svi mi već dugo živimo umesto ličnih života politiku i društvo, nije ni čudo da nam se u životu sve vrti oko onoga što će se kao vest pojaviti na TV.

Otuda očekujem da će ovo pomračenje mnogo više u narednih šest meseci doneti vesti koje se odnose na aktuelne svetske političare i njihove sudbine. Na poznate i slavne i njihove sudbine. Na trgovinu i sankcije (pomračenje kao prekid saradnji, trgovinske razmene ali i formiranje novih saveza). Od zemalja u znaku Vage, to je najpre Kina. Ima je zatim dosta Austrija, posebno Beč. Vaga je i ravničarski znak pa u geografskom smislu tiče se takvih gradova. U Vagi bi sve da izravnamo. Da bude pravedno, jednako. Da nema napora, uspona, nizbrdica. To čak najviše zbog estetike. Lepo je hodati po ravnom jer onda možemo da nazujemo i one cipele sa štiklom. Estetsko je vezano za lepotu grada i lepotu osmeha, otvorenosti. Vaga ne može da se pohvali snagom. Zato je očekivano da smo ovih dana nekako bez snage. Bez oduševljenja. Ravni.

Pomračenja kako rekoh 'važe' šest meseci. Nama će se tu zadesiti i parlamentarni izbori. Vanredni. Vaga ne govori o rezultatima izbora, ali govori o pomračenju budžeta i pritiscima na javnost kampanjama. O raskidima saradnji, dilova, sponzorstava (kao podrške) sa onima koje su podržavali. O prekidima političkih brakova. Razilaženjima u političkim krugovima. O gašenju medija ili prosto, kao kada neko veći kupi manju redakciju iako je i ta mala zapravo dosta praćena, ali je manja. Ukidanje nekih programa. To najviše zbog toga što pomračenje nosi ovog puta Merkur koji se zajedno sa Suncem i Mesecom nalazi danas u tom krugu. Merkur je ovde kao matičar koji nekoga venčava, i onda ceo svet priča o tom 'braku'. No, to baš i nije srećna sudbina po jednog od njih. Jer u kolektivnom nesvesnom je verovanje da pomračenje govori o tome da neka neman, zmijurina, može progutati Sunce. Ako očekujete da vam kažem ko je Sunce, odmah ću reći da ne znam. Stariji svakako, jer je na zalasku u Vagi dok bi u Ovnu bio mlađi, zatgenutiji. U Vagi nije, više se 'pustio i opustio'. Prenosim vam više simboliku same kosmičke dogodovštine.

U trgovini to je kada velike ribe pojedu male. Tako se tu može očekivati da manji zatvaraju poslove jer ih veći isteruju sa tržišta. Tržište je Vaga. Ili naiđete na kinesku radnju zatvorenu zbog inspekcije na mesec dana.

Zdravstveno, Vaga se tiče kože, bubrega, lumbalnog dela kičme, hormona. Kako ima veze sa estetikom, tiče se i estetskih zahvata kojih će verovatno biti i to najviše po pitanju spuštenih kapaka.

U individualnom smislu Vaga je svaki ortakluk, i svaki brak. Prvo to. A tek nakon toga stil, lepota, umetničke tendencije, sluh, komunikacija, kupovina. I zato je mesto poslovnih saradnji kao i emotivnih odnosa samo za one koji su u vezi i imaju tu drugu stranu uz sebe. Tu se upravo mogu dešavati sada promene. Nova faza kreće danas. No, Vaga je ženski znak i predstavlja žene koje se nameću da budu voljene, viđene, popularne, javno uspešne, dominantne. A muškarci su tu više okrenuti lepoti, saradnji, komforu, novcu i ženama. Takođe i nekrentinama koje ne služe egzistenciji (kao stan za život) već luksuzu (više kao vikendica na Paliću). Zato se ni ne tiče svih niti će dotaći sve, jer preliminarno uslov je da se živi ipak na visokoj nozi, da se imaju uslovi za takve poteze.

A Merkur koji je tu sa Suncem i Mesecom su deca. Deca preko kojih roditelji trguju, manipulišu, uslovljavaju, ulaze u rivalstvo. (Globalno su Merkur - mediji, novine preko kojih do juče saveznici u dobru i zlu, ratuju). U brakovima zato pomračenje može doneti agresiju i gubljenje kontrole ('mrak na oči') kao i gubitak dostojanstva i poštovanja za drugu stranu. ('ne mogu da ga/je gledam') Ovakvi momenti gledano iz ugla ljudske prirode mogu biti i čista ljudska stvar bez ikakvih posledica gde će nam posle tri sata biti sve normalno kao pre. Tamo gde se to stanje zapravo zapatilo, pomračenje može doneti rusvaje. A deci trpljenja i razvlačenja, jer su ovde kao mali 'plavi šlemovi' koji ne bi da izgube kontakt ni sa jednim ni sa drugim. Pružaju ruku (što je Merkur) i mami i tati koji dete zapravo muče a da toga nisu svesni. Ovo je nadmetanje na sudu takođe. Deca nešto starija, počinju i ona da trguju i manevrišu u priči sa roditeljima vođena njihovim primerom.

U nauci ovakvi periodi mogu biti važni. Tada nešto što je bilo u mraku ume da ugleda novi dan. Jer ovo je Mlad Mesec zapravo koji najavljuje početak novog ciklusa. Tako se desilo da je juče trideset godina nakon pljačke, vraćena slika u muzej u Glazgovu. Sa druge strane, gomila umetničkih vrednosti pokradenih u Ukrajini od početka rata nalazi se na crnom internet tržištu. I upravo taj takozvani 'Blek Market' gde se trguje svime čim se ne sme – i jeste jedna od tema pomračenja u Vagi. I mi možda pronađemo nešto izgubljeno, ili nam ga vrate. Ili se vrati u nekom novom obliku.

No, najgora slika koja mi pada napamet za ovo pomračenje i to baš zbog Merkura jeste kleveta. Javna sramota, unižavanje, petljanje, "trolovanje", zakuvavanje kako bi neprijatelj oslabio. Ovo su nekada davno oglasi u novinama "Odričem se svoje žene..." i slično. Kao što je ovo isključeno svetlo, mrak, tmina, tako je i isključivanje iz javnosti, društva – opet nekada, linč, javna suđenja i slično. Poslednji put kada je bilo pomračenje u Vagi (oktobar 2005) počelo je javno suđenje Sadamu Huseinu. Danas su ta javna suđenja na TikToku, pa mladi najbolje da apstiniraju što češće kada su socijalne mreže i ako i nalete na neku 'vruću temu' neka se ne petljaju.

Koliko god zvučalo apsurdno, zbog Merkura, ovo je vreme kada će učestati krađe, jer sve u Vagi je 'na izvolte'. A sva mesta koja imaju prefiks "javni" su epicentri krađa ili drugih incidenata (javni prevoz, javna uprava, javne licitacije, javne garaže u blizini tržnih centara, događaji na otvorenom)

Evo gde će se kom horoskopskom znaku zateći pomračenje Sunca u Vagi:

*Imajte na umu sledeće: to što napišem ne znači da ćete osetiti još koliko danas! Ali do isteka tih šest meseci koliko traje, neke stvari će u konkretnim poljima sigurno biti drugačije. A da bi postalo nešto novo, najpre nešto staro mora da ode, završi se.

Ovan i podznak Ovan - vama će se pomračenje naći u sektoru braka i poslovnih partnera. Može vam doneti upetljavanje trećih osoba (emotivno) makar o njima samo razmišljali jer su i Čvorovi i dalje na osi Ovan-Vaga. Takođe vas se tiče sve u vezi događaja na javnim mestima. Na priredbama, predstavama, za govornicom, pred publikom. Likovi koji se pojavljuju su takođe iz javnosti, ugledni, nagrađivani, i pomračenje ne znači da će se desiti nešto loše. Možda ćete na nekom koncertu imati osećaj kao da ste se ponovo rodili. A možda i otkažu sve.

Bik i podznak Bik - kod vas se pomračenje zateklo u polju posla i zdravlja, podređenih, kao i vaše službe drugima. Otpuštanje radnika, zapošljavanje novih. Smene. Rad u smenama takođe. Promena firme ili tima sa kojim radite. Ovo su i kućni ljubimci o kojima sada nije loše da povedete više računa. Ovo su dalje advokatske kancelarije, notari, saloni za negu lepote, muzičke radionice za popravku instrumenata, svaki studio, produkcija, modni atelje, magacini. Ovo su verovatno dva paralelno posla, jedan koji volite i drugi koji vas izdržava.

Blizanci i podznak Blizanci - Vama će se pomračenje Sunca naći u polju romantičnih ljubavi pa su preokreti lako mogući. Ovo su i sportski događaji pa vodite računa ako namirišete moguće nerede na tribinama. Od ambijenata - to su osnovne i srednje škole koje se sada mogu renovirati a deci menjati raspored, učionice i sl. Tiče se svakog dvorišta, arene, stadiona, sale, bine, tribine, pozorišta. To su i sva mesta gde se ljudi zabavljaju, klubovi, diskoteke, ređe kafane, ali i svaka radnja, lokal samo zbog Vage, pre butik, salon nameštaja, galerije, mada je to i svaka prodavnica gde možete kupiti sve i svašta - Kineska radnja. To su i Trgovi u blizini pozorišta. To su dakle mesta na kojima možete se zaljubiti ili raskinuti. Ili vas neko može pokrasti. Prodavci mogu biti nekada izrazito agresivni ili nervozni kada im sa ovim pomračenjem uđete u radnju. Takođe ste neumereni kada je zabava, igra u pitanju.

Rak i podznak Rak - Ovde najpre povedite računa da nešto nije ukradeno ispred kuće na selu, na nekom placu gde možda ne boravite često. Ovo je problem sa vidom, kao i promene u ritmu svakodnevnih rutina. Sklonost sugestijama pa pazite koga slušate. Snovi vas mogu opteretiti. Moguć kvar ekrana, televizora, frižidera, šporeta, bojlera. Izložbe. Promena u sektoru doma ili nekretnina kao građevinskih objekata. Promena izvođača radova ako se nešto gradi, promena adrese. Ispisivanje pa prijavljivanje. Rođenje deteta. Smena generacija u firmi, pogotovo porodičnoj. Zdravstveno stomak, sklonost alkoholu.

Lav i podznak Lav - Ovo je takođe trgovina ali više ona koja uključuje kurirsku službu - slanje i primanje, izvoz i uvoz. Problemi u transportu. Nešto šaljete. Trudićete se da sve bude fer plej i tu mogu biti vaši trigeri za nemir. Zanatlijski dar i kreativni impuls da nešto stvorite, napišete, napravite, majstorišete. Restorani pored puta, kao mala stajališta pre nego se put nastavi. Ovo su sve široke ulice. Kako je treće polje i polje saobraćaja, farovi i sva svetla u kolima treba da budu ispravna. Ogledala takođe, retrovizor ako je polomljen sada ga zamenite. Mobilni i laptop mogu da se pokvare. U ljubavi period za prepiske. Muzika direktno utiče na raspoloženje. U poslu ovo je slanje faktura, pa pazite da neku niste preskočili. Zdravstveno tiče se pluća, disajnih organa, ramena, ruku. Ovo je ne velika tetovaža koju će neko sada staviti u ime ljubavi.

Devica i podznak Devica - Veliki pokloni, lepa gradska mesta, stara zdranja sa visokim plafonima, salonci i slično. Društvo i posao mogu da se spoje samo ne žurite sa obećavanjem bilo čega. Prekomernost u jelu, piću, igri, zabavi ili potpuno odsustvo istih, kao da nema sredine. Ista situacija je i sa novcem. Ili dolazi u naletima ili ga nema uopšte. Može doneti gubitak nakita, vreednih stvari. Dobro za restituciju za one što su kandidati. Zdravstveno - kontrolišite šećer i pritisak, a žene štitnu. Trgovina umetničkim predmetima, šminkom, sve vezano za  estetsko. Zalagaonice zlata. Menjačnice. Prodavnice lepog posuđa i dekorative jer ste verovatno rešili sve da promenite. A ako ste to već učinili onda trgujete starim nameštajem na aukcijskim sajtovima.

Vaga i podznak Vaga - Vama je pomračenje u kući ličnosti, sreća u nesreći je što Vaga nije agresor. Zbog toga ćete i na neke provokacije odgovoriti flegmatično kao da vam se srozao pritisak. A provokacija će biti. Najbolje je potpuno ignorisati. Oni kojima pružate svoje usluge (ma čime se bavili) nametaće svoje, neće poštovati vaše granice i vući će vas za rukav. Najbitnije je da nemate suđenja u ovom periodu. Biće čupavo i neizvesno do samog kraja bude li ih bilo, kao u TV sapunici. Problemi sa vidom ili očima, očnim pritiskom. Odmarajte oči, stavite obloge od kamilice preventivno. Proverite vid u svakom slučaju. Nove naočare. Problem sa pritiskom, jer glava pada. Pospanost, pa oprez u saobraćaju.  U ljubavnim odnosima nešto novo što je važno samima. Može vas neko upoznati sa drugom osobom. Zauzeti se mogu dosta mimoilaziti sa partnerom pa kao da se ne vidite. Jedan poš'o, drugi doš'o.

Škorpion i podznak Škorpion - Kako Vaga nema puno snage, što sam već spomenula a nema je ni dvanaesta kuća u kojoj će vam se zateći pomračenje, najbolje je da što više odmarate, da probate da se naspavate iako snovi mogu biti čudni i intenzivni. Ljubav ka ezoteriji, tarotu i sličnim tehnikama. Susreti sa prorocima i onima koji 'nešto vide'gde niko drugi ništa ne vidi (šoljica kafe, npr). Spavanje po hotelima blizu granica ili na periferiji grada. Putovanja ili odsustva na par dana, dalje od kuće. Izbegavati pomorske puteve, na brodu lopov. Tajno snimanje razgovora, špijunaža, izdaja, praćenje, detekcija.

Strelac i podznak Strelac - Kod vas život može dobijati obrise reda. Makar malo za početak, a opet dovoljno da vam se vrati volja da dirigujete svojim životom. Promene u vrhu firme ili promena firme. Ako ste samozaposleni namećete red i organizaciju sebi svesno rizikujući da zbog tih promena možda izgubite nešto klijenata ili novca. Rizik sigurno. Javni događaji sa prijateljima, koncerti, kafe ali većina svega unapred isplanirana. Učestvovanje na javnim licitacijama, tenderima, takmičenja i konkursi. Mogući su dobri ishodi ako se prijavite. Moguća radikalna promena onima koji je već dugo prizivaju upravo time što ništa ne menjaju godinama.

Jarac i podznak Jarac - Iako možete biti u minusu sa akcijom i preduzimljivosti mogu vam se otvoriti šanse da posmatrajući druge donesete nove zaključke i strategije. Čežnja za javnim priznanjem, nagradama. Kao i od branše - da priznaju vaš rad. Od porodice vam treba isto to, samo ćete to priznanje najteže dobiti. Kao da svi drugi lakše vide koliko ste se trudili i koliko ste dobri u onome što radite, dok najbliži se nadmeću. Isterivanje pravde i mogući konflikti unutar porodice posebno kada se nema jasna hijerarhija u kojoj bi svako imao svoje mesto, pa samim tim i odgovarajuće obaveze. Loše za vaše nadređene, mogu imati velike probleme. Emotivno ste u otporu promenama koje dolaze voljom partnera, pa je odnos napet.

Vodolija i podznak Vodolija - Putevi zbog kongresa, javnih nastupa, trgovine. Puno vožnje, promene vozila, presedanja, iscrpljenost na putu ako je poslovne prirode. A ako je privatne - oporavićete se i osnažiti, ali morate biti okruženi starim gradovima, arhitekturom i lepim ljudima i ulicama. Na fakultetima, idete dalje, naročito nakon teških ispita, to će biti pravo olakšanje. A ako predajete, promene propisa i pravila unose haos u određenoj meri. Najgore za suđenja koja mogu imati preokrete. U emotivnom životu sve negativno ostavite iza sebe i bukvalno se resetujte i bilo sami ili zajedno, sa partnerom krenite da gradite odnos od nule.

Ribe i podznak Ribe - Vas čeka naporan period i to više u fizičkom smislu kao izazov za volju da ne pravi predah dok sve ne završite. Sada je trenutak da sebi priznate šta stvarno najviše od svega hoćete (a ne želite) i pokrenite se u tom pravcu. Cilj nedvosmisleno mora biti velik, nesvakidašnji, nešto gde vam drugi lako mogu zavideti i gde baš zato nećete ustuknuti. No, najpre morate imati jedno veliko pražnjenje, dramatično, intenzivno. Izbaciti iz sebe sve nepravde koje su vam se desile usput. Emotivno fokus je na seksualnosti ako ste u vezi. A ako ste slobodni onda je ovo više epriod za apstinenciju dok ne stignete do pravog cilja zaobilazeći sve potencijalne promašaje.

image
VV inauguration
banner