Magazin

Ajfon bez ogrebotine "preživeo" pad iz aviona, još mu ostalo i pola baterije

Kada su vrata na avionu "Aljaska erlajnsa" iznenada otpala tik nakon poletanja, svi putnici su prošli bez povreda, ali je nekoliko predmeta izletelo usled nagle promene pritiska. Među njima je bio i ajfon koji je "preživeo" pad sa otprilike 5 hiljada metara i pronađen je skoro netaknut sa pola pune baterije.
Ajfon bez ogrebotine "preživeo" pad iz aviona, još mu ostalo i pola baterije© @ wayhomestudio/freepik

Ajfon koji je "izleteo" iz aviona "Alaska erlajnsa" pronađen je u žbunju i još uvek radi. Naime, stanovnik države Vašington, Šon Bejts, našao je pored puta telefon koji je bio u avionskom režimu, sa pola baterije i na ekranu otvorenom priznanicom za preuzimanje prtljaga. Uređaj je takođe imao i deo punjača koji je zaglavljen unutra.

"Pronašao sam ajfon pored puta. Preživeo pad sa pet kilometara skoro netaknut. Kada sam zvao, Zoi iz Nacionalnog odbora za saobraćaj i bezbednost mi je rekla da je ovo drugi telefon koji je pronađen", napisao je Bejts na mreži Iks.

Takođe, na TikToku Bejts je objasnio da je uživao u šetnji kada je ugledao ajfon. Rekao je da je "u početku bio malo skeptičan" nakon što ga je pronašao i pomislio je da je neko bacio uređaj iz automobila, piše Si-Bi-Es-Njuz.

@seansafyre quick story of how I found a phone that dropped 16,000 feet 😅 definitely belonged to a passenger on #alaskaairlines#asa1282♬ original sound - Sean Bates

"Telefon je bio čist, bez ogrebodina i nalazio se u žbunju. Nije bio zaključan, pa sam ga uključio i saznao da je bio u avionskom režimu sa potvrdom putovanja i preuzimanjem prtljaga za Aljasku 1282", priča Bejts.

Pored ovog ajfona, na zemlji se našlo još nekoliko komponenti iz aviona kao što je deo vrata, nasloni za glavu, sedište, stočić i još jedan telefon.

image