Magazin

Nadležni oduzeli aligatora - vlasnik očajan, traži nazad svog ljubimca

Toni Kavalaro sada očajnički želi da vrati svog kućnog ljubimca, aligatora Alberta, nakon što su mu ga zvaničnici Odeljenja za zaštitu životne sredine u Njujorku prošle nedelje oduzeli. Situacija mi uništava život, u totalnom sam haosu", kaže vlasnik.
Nadležni oduzeli aligatora - vlasnik očajan, traži nazad svog ljubimca© Los Muertos Crew/pexels

Državno odeljenje za zaštitu životne sredine zaplenilo je aligatora koji je preko 30 godina bio u vlasništvu Tonija Kavalara. Prilikom zaplene, Kavalaro nije mogao da se obuzda - koračao po kuhinji i svađao se sa policajcima. Tvrdio je da su nadležni branili da gleda kako aligatora nose u kombi.

On je kupio aligatora, na izložbi reptila 1990. godine. Jedan drugom su pravili društvo skoro 34 godine, često pored zatvorenog bazena koji je Toni izgradio za Alberta. Izjavio je da će se boriti za njegov povratak i da će "uspuniti sve uslove koje država zahteva, da ponovo živi sa njegovom 'bebom'":

"Situacija mi uništava život, u totalnom sam haosu", kaže.

Nadležni su istakli Kavalaro nezakonito dozvolio ljudima da maze aligatora, pa su policajci odveli životinju kod licenciranog čuvara, piše Vašington post.

Slučajno ga ugrizao za ruku 

Kavalaro je kupio mladunče aligatora, jer su mu se zagriz i njuška učinili slatkim. Dobio je dozvolu od državnog odeljenja za zaštitu životne sredine u obrazovne svrhe. Vodio ga je na predavanja o reptilima na koledžima, društvenim centrima i zabavnim parkovima. Istako je da se decenijama ne ponaša agresivno. Ipak, početkom 2000. ugrizao ga je za ruku dok ga je hranio: "Osećao se toliko krivim da je prestao da jede", rekao je Kavalaro.

Napravio mu poseban prostor

Vlasnik aligatora je potrošio 115 hiljada dolara kako bi obezbedio Albertu adekvatan prostor sa bazenom i vodopadom. Kavalaro je čak uključio Alberta u svoj testament, tražeći da ga pošalju u rezervat za životinje u Fort Majersu, Florida.

image