Magazin

Ako vas put nanese - ovo su aerodromi sa najboljim restoranima, prema mišljenju stručnjaka

Letovi, presedanja, čekanje na sledeći avion, mogu biti stresni, naporni i dugi. Vreme možemo da "ubijemo" tako što ćemo da koristimo telefon i skrolujemo u nedogled, čitamo časopise. Takođe, možemo da posetimo i neke restorane koji se nalaze na samom aerodromu i tako skratimo sate. Turistički stručnjaci imaju svoje preporuke, te ako nas put nanese na neke od sledećih aerodroma, ne bi bilo loše i da posetimo lokale i probamo neke specijalitete.
Ako vas put nanese - ovo su aerodromi sa najboljim restoranima, prema mišljenju stručnjaka© Patrick Tomasso/unsplash

Višečasovni boravak na aerodromu dok čekamo drugi let je svima iscrpljujuć. Poseta ugostiteljskim objektima tada nam može dati utehu i dosadno čekanje učiniti ipak interesantnijim. Panel stručnjaka za hranu i putovanja Global Tastemakers nominovao je aerodrome koji imaju odličnu ponudu što se tiče restorana, odnosno hrane i pića.

11. Međunarodni aerodrom u Minhenu, Nemačka

Ovde putnici mogu da se prepuste pivu u Airbrau, prvoj aerodromskoj pivari na svetu, ili da obeduju na primer, u gurmanskom restoranu sa Mišelinovom zvezdicom. Ponuda je raznolika i veoma insteresantna. 

10. Međunarodni aerodrom Vankuver, Kanada

Hvaljen je zbog svoje vrsne gastronomske ponude, ali i prekrasnog pogleda kao i vina koja koja potiču iz Britanske Kolumbije, odnosno sa krajnjeg zapada Kanade.

9. Međunarodni aerodrom San Francisko, Kalifornija

Nudi razne "zalogaje", te putnici mogu bukvalno da uživaju dok se pripremaju za odlazak od tačke A do tačke B - postoje restorani sa lokalnim specijalitetima, pekare sa pecivima i sendvičima, kao i prodavnice sa jelima napravljenim od organskih sastojaka.

8. Aerodrom Hartsfild-Džekson Atlanta, Džordžija

Istaknuto je da se ovde južnjačko, američko, gostoprimstvo oseća na svakom koraku. Ovde su traženi lokalni specijaliteti, kao i jela od piletine.

7.  Džon Ef Kenedi, Njujork

Izbor hrane na ovoj lokaciji je ogromana kao i sam aerodrom. Ovde može da se uživa u kultnom ukusu Njujorka, ali i internacionalnim specijalitetima, piše Fud and Vajn.

6. Amsterdamski aerodrom Šipol, Holandija

Dominira moderna holandska kultura - putnici mogu da se opuste i uživaju u pivu i grickalicama ili da krenu u kratak kulinarski "obilazak" Holandije kroz razne restorane.

5. Aerodrom Istanbul, Turska

Izbor hrane na aerodromu Istanbul je pravi odraz njegove pozicije na raskršću Evrope i Azije. Preporučuju se mesta koja u svojoj ponudi imaju tursku "uličnu" hranu sa svežim pecivima.

4. Hitrou u Londonu, Engleska

Ovde može da se, bar na kratko, doživi suštinski britansko iskustvo. Ističe se da bi bilo zanimljivo posetiti terminal 5, jer su tu locirani mnogobrojni kafići i restorani sa šarenolikom ponudom. Posebnu pažnju privlači restoran čuvenog šefa kuhinje Gordona Remzija. 

3. Međunarodni aerodrom Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ovde vlada luksuz u svakom pogledu. Pored bogate ponude vrhunskih prodavnica, gosti mogu da uživaju u raznim kulinarskim iskustvima sa mnoštvo bliskoistočnih ukusa.

2. Aerodrom Narita Tokio, Japan

Nudi uvid u japansku kulinarsku tradiciju - na aerodromu, gosti mogu da probaju svoj prvi (ili poslednji) ukus spektakularnog sušija.

1. Aerodrom Dževel Čangi, Singapur

Proglašen je za najbolji hotelski aerodrom za hranu i piće prema Global Tejstmekers Avordsu za 2024. godinu. Sa više od 100 prodavaca hrane, sigurno ćemo pronaći nešto što će oduševiti svačije nepce.

image