Magazin

TikTok kreira aplikaciju za fotografije koja može biti rival Instagramu

TikTok planira da lansira novu aplikaciju za objavljivanje fotografija koja bi mogla da bude potencijalni konkurent Instagramu. U novom obaveštenju poslatom korisnicima platforme, TikTok kaže da pokreće "novu aplikaciju za deljenje fotografija" pod nazivom TikTok Nouts (TikTok Notes).
TikTok kreira aplikaciju za fotografije koja može biti rival InstagramuGetty © Dan Kitwood

U obaveštenju poslatom korisnicima se navodi da će na aplikaciiji automatski deliti "postojeće i buduće javne objave TikTok fotografija" u TikTok Nouts, a korisnici će takođe imati mogućnost da se odustanu od opcije, ako odluče da napuste mrežu.

Nova URL adresa photo.tiktok.com koju je uočio Teh Kranč takođe se nakratko pojavila na mreži sa upitom za otvaranje objave u aplikaciji TikTok Notes. Sudeći po slici na stranici, čini se da će korisnici moći da postave kratak opis uz svaku fotografiju.

TikTok je za javnost izjavio da "istražuje načine da osnaži zajednicu da kreira i deli svoju kreativnost sa fotografijama i tekstom, u prostoru namenjenom za te formate", prema portalu "Teh  Kranč (TechCrunch)" ali za sada nije poznato kada će nova aplikaciji biti lansirana.

Vest o mogućem kreiranju nove TikTok aplikacije za deljenje fotografija se prvi put pojavila na mrežama prošlog meseca, kada je tehnološki portal "TheSpAndroid" pronašao kod unutar TikTok aplikacije, koji je sugeriao da ova kompanija radi na razvijanju aplikacije pod nazivom "TikTok Fotos". Sada izgleda da se zvanično lansiranje foto-verzije TikToka približava i da će ova platforma potencijalno predstaviti izazov za Instagram.

TikTok Nouts će verovatno biti već popunjena svim fotografijama koje su korisnici TikToka već podelili (ako većina korisnika odluči da odabere ovu opciju), što će biti olakšavajuće, jer platforma neće morati iznova da traži i privlači korisnike.

image
VV inauguration
banner