Magazin

Anti-ejdžing guru Brajan Džonson objasnio koja mu je namirnica glavni saborac u borbi sa starenjem

Tehnološki mogul Brajan Džonson, koji se 2023. godine proslavio zahvaljujući svojoj opsednutosti podmlađivanjem, podelio je svoje iskustvo vezano za ovaj proces. Ovoga puta, umesto bizarnih trendova, u fokusu se našla jedna namirnica u koju je milijarder kune.
Anti-ejdžing guru Brajan Džonson objasnio koja mu je namirnica glavni saborac u borbi sa starenjem© Youtube / Bryan Johnson

Kontroverzni tehnološki mogul Brajan Džonson se već godinama bori sa procesom starenja, trudeći se na sve moguće načine da ga zaustavi i okrene u svoju korist. Sredinom 2023. godine njegova objava da je potencijalno našao eliksir večne mladosti obišla je čitavu planetu, a mnogi su bili užasnuti činjenicom da se podvrgao tretmanu transfuzije krvi sopstvenog sina.

Sada je 46-godišnji Džonson odlučio da još jednom progovori o svojim svakodnevnim navikama i u Jutjub videu pokaže koja je to namirnica zahvaljujući kojoj održava svoju vitalnost i mladolikost.

Koja li je tajna mladalačkog izgleda Brajana Džonsona

Ako izuzmemo bizarne tretmane poput transfuzije krvi, rigorozan režim u kome dominiraju različite vrste fizičke aktivnosti, specijalne terapije i slično, Brajan Džonson svoj mladalački izgled duguje i izbalansiranoj ishrani bogatoj svim važnim nutrijentima. Između ostalog - i svakodnevnom unosu čokolade.

Kako navodi biohaker, kakao, koji je glavni sastojak čokolade, ima neverovatne benefite po zdravlje čoveka. On poboljšava zdravlje "sive mase", podstiče motoričke funkcije, pospešuje dugoročnu memoriju i rad kardio-vaskularnog sistema, zahvaljujući čemu organizam radi "kao švajcarski sat".

Nije svaka čokolada dobra za zdravlje

Međutim, kvalitet čokolade ne zavisi samo od procentualnog udela kakaa, već i od kvaliteta ove namirnice. Po mišljenju Džonsona, on bi trebalo da bude čist, da ne sadrži teške metale, ali i da bude bogat flavonoidima, koji koji regulišu insulinski disbalans i nivo šećera u krvi dovode do normalnih vrednosti.

Džonsonu nije strano eksperimentisanje kako u životu, tako i sa hranom, pa je, kako bi sebi unos kakaa učinio ugodnijim, izmislio i neke nove načine, koji nisu puko uzimanje jedne do dve kockice čokolade dnevno. Po njegovom receptu, kakao se može pomešati sa samlevenim orašastim plodovima kako bi se dobila bogata užina, pa čak i sa kafom za okrepljujući i zdrav napitak.

image