Magazin

Porodica greškom poslala mačku poštom u drugu državu

Da život sa kućnim ljubimcima može da bude nepredvidiv i stresan, govori sledeći slučaj - jedna američka porodica iz države Juta je greškom poslala poštom svoju macu za Kaliforniju. Ljubimca je posle sedam dana življenja u kutiji, spasio radnik kurirske službe a maca je živa i zdrava.
Porodica greškom poslala mačku poštom u drugu državu© freepik

Mačka Galena je neočekivano proputovala dobar deo Amerike i to u kutiji za cipele. Njeni vlasnici su imali nameru da vrate paket sa cipelama kompaniji "Amazon", ali u kutiju je dospela maca - igrala se, krišom se sakrila i onda otišla hiljadama kilometara daleko od kuće.

"Ona voli da se igra u kutijama, to je deo njene ličnosti", kažu Keri i Met Klark, vlasnici.

Ova zabavna navike je vlasnike dovela u agoniju kada su primetili da im je mačka nestala. Keri i Met su temeljno pretražili svoju kuću, zatim su postavljali flajere na kojima su obavestili komšije da traže svog odbeglog ljubimca, jer zapravo nisu znali šta se dogodilo.

"Galena mi je ogromna emotivna podrška i pomogla mi je da prebrodim mnoge zdravstvene izazove u proteklih šest godina. Bili smo veoma uznemireni i pod stresom", rekla je Keri za KSL Njuz, a piše Jahulajf.

I dok su je bezuspešno tražili, vlasnici su dobili neočekivani poziv iz Kalifornije, posle kog je usledio šok. Naime, saznali su istinu - maca je provela sedam dana u kutiji za cipele. Uspela je da preživi zato što što je "paket" imao rupice kroz koje je mogla da diše.

Njihovoj sreći nije bilo kraja, a čim su vlasnici čuli vest, bukirali su karte za Kaliforniju:

"Bilo je to neverovatno okupljanje! Galena je odmah prestala da se trese i opustila se u mojim rukama kada sam je ponovo držala. Uprkos tome što je bila mršavija i blago dehidrirana, njena krvna slika je bila potpuno normalna i bila je potpuno nepovređena", naglasila je vlasnica.

image