Magazin

Pas Mesi je zvezda Kanskog festivala

Prva zvezda koja je stigla na crveni tepih 77. Kanskog filmskog festivala došla je na četiri noge. Mesi, pas iz filma "Anatomija pada", prošetao po kanskom tepihu u utorak, pred svečano otvaranje.
Pas Mesi je zvezda Kanskog festivala© TANJUG via AP/ Andreea Alexandru

Na otvaranju Kanskog festivala, border koli Mesi bio je zvezda večeri. Dok je prolazio penjući se stepenicama Palate festivala (Palais des Festivals) fotografi su dovikivali njegovo ime "Mesi! Mesi!" Tamo je zaustavio, seo i podigao svoje prednje šape u vazduh, kao filmska zvezda koja maše publici.

Pas Mesi je očarao sve okupljene u Kanu, dok se oko 20 minuta igrao na tepihu. Njegov lavež odjekivao je Kroazetom, prenosi AP.

Za Mesija je to bio svojevrsni povratak na "mesto zločina". Film "Anatomija pada" Žistin Trije je prošle godine premijerno je prikazana u Kanu, gde je osvojila glavnu nagradu festivala, Zlatnu palmu. Mesi, poznat kao Snup u filmu, osvojio je Pseću palmu, novinarsku nagradu za najboljeg psa festivala.

Krzneni glumac je bio i glavna atrakcija dodele Oskara

Prema mišljenju mnogih, Mesi je bio jedan od najsimpatičnijih gostiju i ovogodišnje dodele Oskara. On je za tu priliku nosio leptir mašnu.

Crno-beli Mesi je imao sopstveno sedište u publici, a organizatori i slavne ličnosti na događaju su bili oduševljeni njegovim prisustvom. Kada je Robert Dauni Džunior proglašen dobitnikom Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, kamerman je snimio Mesijeve šape koje "aplaudiraju" u znak podrške.

image