Rusija

Volodin: Zahtevaćemo uništenje kijevskog terorističkog režima

Kijevski nacistički režim ugrožava bezbednost Rusije, Evrope i celog sveta zbog čega mora da bude priznat kao teroristička organizacija, poručio je predsednik ruske Dume
Volodin: Zahtevaćemo uništenje kijevskog terorističkog režimawww.globallookpress.com © Russian State Duma Press Service

Političari zapadnih zemalja koji šalju oružje režimu Zelenskog moraju da shvate da su postali ne samo sponzori, već i direktni saučesnici terorističkih aktivnosti, rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin komentarišući napad dronovima na Kremlj.

Kijevski nacistički režim ugrožava bezbednost Rusije, Evrope i celog sveta zbog čega mora da bude priznat kao teroristička organizacija, poručio je ruski zvaničnik.

"Zelenski, kada je davao naređenje da se izvedu teroristički napadi, stao je u isti red sa drugim međunarodnim teroristima", siguran je Volodin. Prema njegovim rečima, kijevski režim danas nije ništa manje opasan od Al Kaide, Al Nusra fronta i ISIS-a.

Ukrajinske zločinačke metode su očigledne čitavoj svetskoj zajednici, smatra Volodin i podseća na ucene nuklearnim oružjem, ubistva političkih i javnih ličnosti, sabotaže i dizanje u vazduh civilnih objekata. "A sada - pokušaj ubistva predsednika naše zemlje", dodao je.

"Zahtevaćemo upotrebu oružja sposobnog da zaustavi i uništi kijevski teroristički režim", naglasio je predsednik Državne dume i dodao da ne može biti pregovora sa režimom aktuelnog ukrajinskog predsednika.

image