Ekonomija

Lažna plazma, deterdženti i šamponi: Uhapšena grupa falsifikatora u Novom Sadu

Ministar trgovine je rekao da je zajedničkom akcijom policije i tržišnih inspektora razbijen lanac proizvodnje i prodaje proizvoda potencijalno opasnih po zdravlje građana
Lažna plazma, deterdženti i šamponi: Uhapšena grupa falsifikatora u Novom Sadu© Aleksa Lukic/Wikipedia

Na ilegalnu proizvodnju falsifikata deterdženata i šampona marke "Prokter end Gembl" i lažnog "plazma" keksa stali su na put tržišni inspektori Ministarstva trgovine u saradnji sa policijom.

Oni su u prethodnim danima otkrili da iza ilegalne proizvodnje falsifikata stoji dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Momirović je rekao da je zajedničkom akcijom razbijen lanac proizvodnje i prodaje tih proizvoda potencijalno opasnih po zdravlje građana.

"U velikoj akciji usmerenoj ka suzbijanju plasiranja falsifikovanih proizvoda na srpsko tržište tržišni inspektori Ministarstva trgovine su u prethodnim danima otkrili ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije deterdženata i šampona marke 'Prokter end Gembl, kao i falsifikovanog keksa 'plazma', čime je sprečena upotreba krivotvorenih proizvoda i ujedno izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje naših građana", izjavio je Momirović.

Istakao je da je izvršen inspekcijski nadzor i ulazak inspektora u ilegalnu proizvodnju na više lokaliteta u Novom Sadu i Beogradu.

Tom prilikom zatečena je i oduzeta velika količina krivotvorenih proizvoda, među kojima je 2.021 konditorskih proizvoda, 205 proizvoda kućne hemije među kojima su deterdženti za sudove, deterdženti za veš i sredstva za ličnu higijenu, preko 11.000 ambalaža za konditorske proizvode i kućnu hemiju, 26 buradi od po 120 litara sirovina za pravljenje tečnog deterdženta za sudove i veš, ogroman broj deklaracija, nalepnica i bar-kodova pripremljenih za lepljenje na ambalažu i stavljanje u promet.

Momirović je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu, a koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP-a oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.

"Sva roba je bila namenjena daljoj prodaji na pijacama", dodao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

image
VV inauguration
banner