Rusija

Peskov: SAD još jednom potvrdile da se Rusija ne meša u njihove poslove

Ovo nije prvi put da Amerikanci pokreću veoma složenu i obimnu istragu, a onda dođu do zaključka da nema ruskog uplitanja, kazao je portparol Kremlja, komentarišući izveštaj američkog specijalnog savetnika Džona Darama
Peskov: SAD još jednom potvrdile da se Rusija ne meša u njihove poslovewww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich/Global Look Press

Ovo nije prvi put da istrage SAD potvrđuju da se Rusija ne meša u njihove poslove, što potvrđuje apsurdnost optužbi na račun Moskve, koje su izrečene na različitim nivoima vlasti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Upitan da prokomentariše izveštaj koji je objavio američki specijalni savetnik Džon Daram, u kojem se navodi da je FBI, u istrazi o navodnim vezama sa Rusijom koje se pripisuju bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, ignorisao činjenice koje ne odgovaraju ovim optužbama, Peskov je rekao da ovo nije prvi put da Amerikanci pokreću veoma složenu i obimnu istragu, a onda dođu do zaključka da nema ruskog mešanja u poslove SAD.

Podsetimo, američki specijalni savetnik Džon Daram objavio je prethodno izveštaj u kojem se navodi da ni američka policija ni obaveštajna agencija nemaju nikakve stvarne dokaze o dosluhu Trampa sa Rusijom na izborima 2016. Napominje se i da FBI nije imao informaciju da je neko iz Trampovog okruženja ikada bio u kontaktu sa ruskim specijalnim službama.

Daram je zaključio da "FBI nikada nije trebao pokrenuti potpunu istragu o vezama Trampove kampanje i Rusije i da je obaveštajna agencija koristila "sirove, neanalizirane, nepotvrđene informacije" za pokretanje istrage.

Rakete "kinžal" potpuno jedinstvene 

Peskov je naveo da ruske rakete kompleksa hipersonične avijacije "kinžal" imaju potpuno jedinstvene taktičko-tehničke karakteristike, o čemu su govorili i predsednik Rusije Vladimir Putin i tehnički stručnjaci.

"Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta rekao, a naši tehnički stručnjaci su više puta potvrdili da ova vrsta oružja, rakete 'kinžal', imaju potpuno jedinstvene taktičke i tehničke karakteristike. To je zaista tako", rekao je Peskov komentarišući izjave ukrajinske strane o navodno oborenih šest ruskih raketa.

image