Svet

Kim Džong Un poziva na vojnu obuku: Neka jača strah naših neprijatelja

Vrhovni komandant Severne Koreje pozvao je sve profesore, naučnike i kadete da "dosledno i sa nepokolebljivim revolucionarnim duhom i strašću za učenjem služe kontinuiranom razvoju severnokorejske vojske, koja će uvek demonstrirati svoju nemerljivu moć u svetu"
Kim Džong Un poziva na vojnu obuku: Neka jača strah naših neprijatelja© Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je tokom posete Vojnoj akademiji "Kim Il Sung", povodom 92. godišnjice stvaranja Korejske narodne revolucionarne armije, pozvao da se veći broj vojnog osoblja obuči za moderno ratovanje, javila je novinska agencija KCNA.

"U svetlu svete misije naše vojske – zaštite suvereniteta, obezbeđenja mira i bezbednosti zemlje, kao i osećaja bezgranične odgovornosti za budućnost otadžbine i revolucije – potrebno je obrazovati više kadrova u oblasti vojnih poslova, potpuno spremnih za savremeni rat, pouzdanih vojnih komandanta armije Radničke partije Koreje. Što je vojna akademija Kim Il Sung vernija svojoj svetoj odgovornoj dužnosti, sveobuhvatnije će rasti i jačati borbena moć naše vojske, a strah i uznemirenost neprijatelja će se povećavati direktno proporcionalno tome", rekao je severnokorejski lider.

Vrhovni komandant Severne Koreje pozvao je sve profesore, naučnike i kadete da "dosledno i sa nepokolebljivim revolucionarnim duhom i strašću za učenjem služe kontinuiranom razvoju severnokorejske vojske, koja će uvek demonstrirati svoju nemerljivu moć u svetu".

Kim Džong Un je prisustvovao nastavi na Vojnoj akademiji, naglasivši da akademija mora stalno i verno da sprovodi partijska načela kako bi sadržaj vojnog obrazovanja približila istinskoj borbi i time pripremila sve studente da budu "pametni i hrabri komandanti koji su apsolutno odani partiji i revoluciji, i imaju visoke vojne kvalifikacije".

image