Svet

Savremena američka drama: Da li je transrodnim dreg kaluđericama mesto na bejzbol utakmici?

Pojedini konzervativni političari, uključujući i republikanskog senatora sa Floride Marka Rubia, optužili su grupu "Sestre neprekidnog zadovoljstva" za ismevanje časnih sestara i hrišćanske vere
Savremena američka drama: Da li je transrodnim dreg kaluđericama mesto na bejzbol utakmici?Getty © Photo by Spencer Platt

Los Anđeles Dodžersi su objavili da su "sestre iz reda kvir i transrodnih kaluđerica 'Neprekidno zadovoljstvo'" ipak dobrodošle na njihovu proslavu "Noći ponosa", iako im je bejzbol tim prethodno zbog negodovanja javnosti povukao poziv. 

Grupa je, kako prenosi "Gardijan", trebalo da dobije nagradu tokom ceremonije pre utakmice 16. juna protiv San Francisko Džajantsa.

Pojedini konzervativni političari, uključujući republikanskog senatora sa Floride Marka Rubia, optužili su grupu za ismevanje časnih sestara i hrišćanske vere. 

Rubijeva pres-služba je prošle nedelje proslavila isključenje "transrodnih časnih sestara" onlajn porukom "Rubi izbacuje voukizam iz LA Dodžersa".

"Međutim, suočen sa gnevom LGBGT grupa širom države, bejzbol tim je promenio kurs", navodi "Gardijan".

"Zamolili smo 'Sestre večnog zadovoljstva' da zauzmu svoje mesto na terenu na našoj 10. godišnjoj LGBT 'Noći ponosa 16. juna", navodi se u saopštenju tima.  

Nakon "promišljenih reakcija javnosti", tim se takođe izvinio grupi i LGBT zajednici, kao i svim prijateljima i porodici.

Među udruženjima koja su prethodno rekla da "u znak solidarnosti sa Sestrama" bojkotuju 10. godišnju "Noć ponosa" Dodžersa bila je i nevladina organizacija "LA prajd" koja organizuje jednu od najvećih parada ponosa u SAD.

image