Sport

Hrvat ljut što Rusija nije na Mundijalu: Ne mešajte sport i politiku

Dejan Lovren nije imao problem da istakne da mu smeta suspenzija reprezentaciji Rusije od strane FIFA i UEFA
Hrvat ljut što Rusija nije na Mundijalu: Ne mešajte sport i politikuGetty © Claudio Villa

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Kamerun, pošto su u ponedeljak remizirali 3:3. I dok "orlovi" čekaju da vide kakve kalkulacije su im potrebne za plasman u osminu finala, selekciji Hrvatske stvari idu dosta bolje.

"Vatreni" su u nedelju savladali Kanadu 4:1 i tako stigli do četiri osvojena boda iz prva dva meča. No, nakon pobede, posebno se istakao i Dejan Lovren, koji je istakao žaljenje što na Mundijalu nema Rusije.

Lovren je učestvovao u ubedljivoj pobedi Hrvatske nad Kanadom, a u razgovoru sa ruskim i danskim medijima, govorio je o selekciji Rusije, zemlje u kojoj već godinama nastupa.

"Naravno da sam ljut što Rusije nema na Svetskom prvenstvu. Uvek sam govorio da se sport i politika moraju odvojiti", počeo je Lovren, aludirajući na suspenzije FIFA kao odgovor na rat u Ukrajini.

"Rusija je velika reprezentacija i šteta je što je nema na Svetskom prvenstvu, kao ni drugih velikih reprezentacija i igrača, poput Italije ili mog prijatelja Mohameda Salaha. Ali verujem da će se stvari uskoro promeniti. Uvek morate da razmišljate pozitivno", preneo je hrvatski "Telesport".

Lovren od 2020. godine igra za ruski Zenit iz Sankt Peterburga, nakon što je 2018. u toj zemlji učestvovao u finalu Svetskog prvenstva u porazu Hrvatske od Francuske.

image