Da li počinje "drugo poluvreme" ratova za jugoslovensku sukcesiju?

Čim šefica britanskog parlamenta za spoljnu politiku Ališa Kerns sa odobravanjem citira Zelenskog da treba očekivati novu krizu na Balkanu, nema sumnje da je nekakva kriza na pomolu
Da li počinje "drugo poluvreme" ratova za jugoslovensku sukcesiju?© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Ako marioneta globalističke duboke države u Kijevu kaže da "treba obratiti pažnju na Balkan" – onda treba obratiti pažnju na Balkan. I zabrinuti se. Pogotovo zato što ista upire prstom u Rusiju kao silu koja "može da stvori nove krize na Balkanu" – a "i u Moldaviji".

Još veću zabrinutost izaziva činjenica da je Zelenskog sa odobravanjem citirala niko drugi do stara MI-6 glasnogovornica i sejačica opasnih dezinformacija o Srbiji, Ališa Kerns, predsednica Odbora za spoljnu politiku donjeg doma britanskog parlamenta. Ona ista Ališa Kerns koja je prošlog juna optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercu oružja na Kosovo i Metohiju, tako što se oružje iz Srbije "švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve".

Kao što se sećamo, nekih dva meseca kasnije došlo je do ozbiljnog oružanog incidenta u blizini manastira Banjska, u kojem je stradalo najmanje troje Srba. Sveti arhijerejski sinod je jasno identifikovao šta je posredi, izjavivši: "Mnogi pokušavaju da Srpsku pravoslavnu crkvu prikažu kao učesnicu, čak i vinovnika, sukoba i tragičnih događaja". U sklopu te tragične predstave, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir Banjsku, pritom provalivši zaključanu manastirsku kapiju.

Sve je to bilo deo predstave koja je trebalo, osim da napravi još jedan korak ka zaokruživanju lažne države "Kosovo", da "da za pravo" optužbama Kernsove i gurne SPC u još veću defanzivu i, shodno tome, još više zaplaši i u očaj baci Srbe na KiM. Kernsova je, kako je otkrio Kit Klarenberg, "visoki oficir britanske obaveštajne službe". Njoj je dakle zadatak da psihološki pripremi teren za ono što će neminovno uslediti, sa predznanjem budućih "spontanih" dešavanja.

Navrh svega toga treba dodati i arogantni, kolonizatorski ton koji je Kernsova usvojila kada je na svom Tviter nalogu, uz citat Zelenskog, napisala: "Više puta sam upozoravala da treba da nađemo svoju kičmu na Balkanu i da ne ponovimo neuspehe u odvraćanju. Balkan je naše zadnje dvorište, i mi imao istorijske odgovornosti. U junu sam upozorila šta se može desiti na Kosovu ali sam bila ignorisana".

Nije tajna, pogotovo pošto ju je obelodanio poznati novinar i ekspert za mahinacije duboke države, Kit Klarenberg, "da britanski obaveštajci, tačnije služba MI6, podstiču etničke tenzije na Kosovu i ohrabruju Aljbina Kurtija da nastavi sa terorom nad Srbima". Kernsova je bez sumnje deo tog scenarija.

Odavno se moglo pretpostaviti da će zapadna globalistička duboka država, kada njeni neuspesi u Ukrajini postanu previše očigledni, nastojati da otvori neki drugi front ili frontove, pokrene neka nova žarišta. Ovo bi se desilo iz nekoliko razloga: 1) Da se skrene pažnja svetske javnosti sa ukrajinske katastrofe, 2) da se dodatno razvuče front protiv Ruske Federacije, u cilju rasipanja i trošenja njene snage, 3) radi obračuna sa bar nekim državama koje nisu uvele sankcije Rusima ili su tradicionalni ruski prijatelji.

U slučaju našeg regiona, naslušali smo se poslednjih godina "ekspertskih analiza" prema kojim NATO još uvek ima "nezavršena posla" na Balkanu. A to znači da se NATO neće smiriti dok ne pacifikuje celokupno poluostrvo, a onda ga celog uvuče u alijansu.

A slike iz Ukrajine i, sada, iz Gaze treba da nas upozore da smo suočeni sa (anti)civilizacijom za koju su ljudski životi potpuno nebitni ili bezvredni. Ako je, uz zapadno aminovanje, Zelenski mogao da uzaludno žrtvuje stotine hiljada života u bezizglednom ratu protiv najjače kopnene i nuklearne sile sveta, ako je Zapad sada u stanju da potpuno zatvara oči nad masovnim ubistvom dece u Gazi – i ne samo da žmuri već i da to aktivno podržava – čemu to onda mi treba i smemo da se nadamo?

Najnovija runda američkih sankcija protiv raznih srpskih političkih ličnosti je samo početni salvo, artiljerijska priprema. A predizborna kampanja predstavlja veoma dobar ambijent i plodno tle za najrazličitije vrste mahinacija i spoljnih uplitanja. Valja se spremati. Prvo mentalno, a zatim i na druge načine.

 

 

image
VV inauguration
banner