Rusija

Ruska Duma upozorava: Vašington se sve više meša u unutrašnja pitanja Rusije

Aktivistima iz celog sveta, uključujući Rusiju, američke ambasade i neprofitne organizacije obećavaju podršku u bavljenju politikom i zaštitom ljudskih prava u interesu SAD, naglašava Piskarjov
Ruska Duma upozorava: Vašington se sve više meša u unutrašnja pitanja Rusijewww.globallookpress.com © Russian State Duma Photo Service

Novom inicijativom američkog Stejt departmenta, koja je navodno usmerena na zaštitu ljudskih prava, samo se povećava mešanje SAD u unutrašnje poslove Rusije, izjavio je predsednik komisije za istragu mešanja stranih država u unutrašnja pitanja zemlje pri Državnoj dumi Vasilij Piskarjov.

Kako je napomenuo ovaj poslanik, aktivistima širom sveta, kao i iz Rusije, "obećana je podrška američkih ambasada i neprofitnih organizacija u domenu političkih i ljudskih prava u interesu SAD".

"Stejt department je najavio pokretanje nove inicijative za odbranu takozvanih političkih zatvorenika pod sloganom 'bez pravnih osnova'. Na ovaj način mešanje u unutrašnju politiku naše države uzima maha, a pritisak na ruski pravosudni sistem, koji SAD primenjuje u cilju zaštite kriminalaca osuđenih za ekstremizam i terorizam, kao i nacista i agenata spoljnog uticaja sada je objavljen na zvaničnom nivou", saopštio je Piskarjov.

Istovremeno, smatra Piskarjov, Vašington je devalvirao svoju bučnu retoriku osudivši demonstrante u blizini Kapitola, "proglasivši ih 'domaćim teroristima' i poslavši ih u zatvor na više godina zbog njihovih opozicionih stavova".

image