Rusija

Peskov: Ako SAD želi jaku Rusiju, ima je

Imate ujedinjenu Rusiju koja kontroliše svo nuklearno oružje, rekao je Peskov
Peskov: Ako SAD želi jaku Rusiju, ima jewww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Komentarišući izjavu bivšeg američkog sekretara odbrane Roberta Gejtsa da su SAD zainteresovane za "jaku Rusiju", portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da SAD imaju ono što ih zanima.

Ranije je Gejts rekao da su SAD zainteresovane da održe jedinstvo Rusije i jaku vladu u Moskvi koja bi nastavila da kontroliše nuklearni arsenal zemlje.

"Ispada da SAD imaju ono što ih zanima – imaju jaku Rusiju, ujedinjenu Rusiju koja kontroliše svo nuklearno oružje", rekao je Peskov.

Na pitanje novinara da komentariše Staljingradsku bitku, Peskov je rekao da je sećanje na pobedu značajno za ceo svet.

Očuvanje sećanja na pobedu u Staljingradskoj bici je u interesu svih u svetu, uveren je Peskov. Prema njegovim rečima, danas je veliki dan, 80. godišnjica Staljingradske bitke, sveti dan za sve državljane Rusije i dan koji, prema njegovim rečima, ceo svet treba da pamti i ne zaboravi.

"Mocart" i nije toliko značajan

Komentarišući izveštaje o prekidu aktivnosti američke privatne vojne kompanije "Mocart" u Ukrajini, Peskov je predložio da se ne preuveličava njen značaj.

Šef američke privatne vojne kompanije "Mocart" Endi Milbern nedavno je napisao na Instagramu da je to bio poslednji dan postojanja te kompanije i dodao da, iako "Mocarta" više nema, ljudi će ostati pod novim imenom. "Telegraf" je javio da kompanija očekuje ugovor za obuku ukrajinske vojske, a za dalje učešće će se konsultovati sa Vašingtonom.

"Da budem iskren, ja konkretno nisam upoznat sa njihovom značajnom funkcijom i predlažem da se ne preuveličava značaj ove kompanije", rekao je Peskov.

image