Rusija

Kadirov poručio Putinu: Nećemo vas izneveriti

Očigledna je hrabrost vaših momaka koji se bore u zoni Specijalne vojne operacije, prenesite im moje reči zahvalnosti i sve najbolje, poručio je Putin
Kadirov poručio Putinu: Nećemo vas izneveriti© kremlin.ru

"Čečenski vojnici se hrabro bore u zoni Specijalne vojne operacije (SVO)", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa liderom Čečenije Ramzanom Kadirovim i dodao da se Čečenija aktivno razvija, zahvaljujući čečenskom narodu, navodi se na zvaničnom sajtu Kremlja.

"I vi lično činite mnogo za razvoj Čečenije, oživljavate duhovnu sferu, a materijalna baza se širi i jača. Očigledna je hrabrost vaših momaka koji se bore u zoni Specijalne vojne operacije, prenesite im moje reči zahvalnosti i sve najbolje", poručio je Putin.

Kadirov je potvrdio da borci ispunjavaju sva naređenja u zoni SVO.

"Stanovnici regiona u potpunosti podržavaju SVO i smatraju da je neophodno da se ostvare postavljeni ciljevi i zadaci. Nećemo vas izneveriti", rekao je Kadirov Putinu.

Putin je odgovorio Kadirovu: "Ne sumnjam".

Čečenska Republika je 2022. godine zauzela vodeće pozicije u različitim oblastima, naglasio je Kadirov.

Prema njegovim rečima, Čečenija je na prvom mestu po broju uspešno realizovanih državnih programa, kao i u realizaciji nacionalnog projekta "Bezbedni i kvalitetni putevi" i regionalnog projekta "Čiste vode".

Dodao je da je Republika regionalni lider u stvaranju prijatnog urbanog okruženja i društvenoj dopunskoj gasifikaciji.

"Konstatujemo stalan ekonomski rast, napredak u građevini, isporuci robe i industrijskoj proizvodnji. Obim investicija je povećan za 55 odsto i iznosio je 90 milijardi rubalja. Uprkos zapadnim sankcijama, uspešno smo pokrenuli četiri fabrike za proizvodnju građevinskog materijala", precizirao je Kadirov tokom sastanka sa ruskim predsednikom.

Dodao je da je u četvrtom kvartalu prošle godine povećana plata državnim službenicima u proseku za 15 odsto, kao i da je nezaposlenost, koja je snažno porasla tokom pandemije, već je pala na manje od osam odsto.

"I u sektoru zdravstva imamo dobre rezultate. Lideri smo u revakcinaciji protiv korona virusa, protiv gripa i lekarskim pregledima. Republika je ponovo zauzela prvo mesto u rangiranju po odsustvu loših navika i rastu demografije", istakao je Kadirov.

image