Rusija

Zaharova o tajnim dokumentima: Bliže se američki izbori, biće podvala i neobjašnjivih slučajeva

SAD su ušli u izborno vreme, u kojem će biti mnogo čudni stvari, ali ne u dobrom smislu te reči, kaže portparolka ruskog MSP
Zaharova o tajnim dokumentima: Bliže se američki izbori, biće podvala i neobjašnjivih slučajevawww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Curenje tajnih materijala Pentagona može biti povezano sa približavanjem američkih predsedničkih izbora 2024. godine, a u tom periodu može mnogo da se  očekuje, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Tjutčev ima divnu pesmu, jednu od najpoznatijih: 'Ima u jesen jedno kratko, ali divno vreme'. U američkom političkom životu postoji ne tako kratko ali očigledno čudesno vreme. Ono se zove predizborni period. Čuditi se nečemu tada je moguće bezgranično. Takve stvari će se događati, dešavale su se i ranije… Čega sve nije bilo", rekla je ona za radio "Sputnjik".

Ona je dodala da su "SAD ušli u ovo vreme, koje je izborno i da će biti mnogo čudnih stvari, ali ne u dobrom smislu te reči, već da će biti podvala i potpuno neobičnih i neobjašnjivih slučajeva".

Podsetimo, tajni ratni dokumenti koji otkrivaju američke i NATO planove da uoči najavljene kontraofanzive na Rusiju ojačaju ukrajinsku vojsku, procureli su na društvenim mrežama, pružajući Kremlju vredne informacije o rasporedima isporuke oružja i trupa, broju ukrajinskih trupa i drugim vojnim detaljima, preneo je "Njujork Tajms".

"Otkrića u originalnim dokumentima, koja se pojavljuju kao fotografije dijagrama očekivanih isporuka oružja, snage trupa i bataljona i drugih planova, predstavljaju značajne prekršaje američke obaveštajne službe u nastojanju da se pomogne Ukrajini", navodi se.

image