Rusija

Ruska ambasada u Seulu: Zapadno oružje poslato Kijevu stiže u ruke terorista i ekstremista

Zbog raširene korupcije u političkim i vojnim krugovima Ukrajine, oružje koje Zapad šalje Ukrajini širi se po celom svetu, navodi se u saopštenju ruske diplomatske misije u Južnoj Koreji
Ruska ambasada u Seulu: Zapadno oružje poslato Kijevu stiže u ruke terorista i ekstremistaGetty

Ciljevi i zadaci kolektivnog Zapada su sasvim očigledni – doprineti da se sukob u Ukrajini oduži i da se nanese maksimalna šteta Rusiji, čak i po cenu borbe do "poslednjeg Ukrajinca", navodi se u saopštenju ruske ambasade u Republici Koreji za agenciju "Jonhap Njuz".

Zapadne zemlje ne prestaju da šalju oružje Ukrajini, zahtevajući od nje da nastavi neprijateljstva, saopštila je ruska ambasada komentarišući izjavu predsednika Republike Koreje Jun Suk Jola o snabdevanju Ukrajine oružjem.

U ispunjenju njihovih ciljeva ih ne zaustavlja ni činjenica da se oružje, koje kolektivni Zapad u poslednje vreme šalje još obimnije nego ranije, koristi za ubijanje civilnog stanovništva DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti, među kojima ima i žena i dece, ističe ambasada.

"Zbog raširene korupcije u političkim i vojnim krugovima Ukrajine, zapadno oružje koje stiže do Ukrajine širi se po celom svetu, pojavljuje se u drugim regionalnim sukobima, pada u ruke organizovanog kriminala, terorista i ekstremista, uključujući i Evropu", navodi se u saopštenju.

U vezi sa izjavom južnokorejskog predsednika, ambasada je naglasila da pomno prati stav Vlade po pitanju isporuke oružja Ukrajini.

"Južna Koreja je svesna neizbežnih negativnih posledica eventualne odluke Seula da se pridruži grupi 'vojnih sponzora' kijevskog režima i snabdeva je smrtonosnim oružjem. Takav korak bi konačno uništio rusko-korejske odnose, koji su se u protekle tri decenije konstruktivno razvijali u korist naših naroda. To bi takođe imalo krajnje negativne posledice po našu bilateralnu interakciju u kontekstu bezbednosne situacije na Korejskom poluostrvu", istaknuto je u saopštenju ruske ambasade koja, kako se navodi, računa na odgovoran pristup rukovodstva Republike Južne Koreje po ovom pitanju.

image