Rusija

Peskov: Reči kijevskih političara o ubistvu Rusa potvrđuju da je odluka o početku SVO bila ispravna

Kijevski režim je i organizator terorističkih napada, ocenio je portparol Kremlja, komentarišući monstruozne izjave načelnika obaveštajnog odeljenja ukrajinskog ministarstva odbrane Kirila Budanova
Peskov: Reči kijevskih političara o ubistvu Rusa potvrđuju da je odluka o početku SVO bila ispravnawww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Kijevski režim nije samo sponzor nego je i organizator terorističkih napada, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući reči načelnika obaveštajnog odeljenja ukrajinskog ministarstva odbrane Kirila Budanova.

Budanov je prethodno izjavio da je Kijev ubijao i da će ubijati Ruse po celom svetu do pobede Ukrajine. Te i takve reči prema Peskovu ukazuju na važnu karakteristiku kijevskog režima.

"To je pre svega monstruozna izjava", kazao je Peskov i dodao da je još jednom potvrđena ispravnost Putinove odluke da pokrene Specijalnu vojnu operaciju (SVO).

Rusija osuđuje izjave poput ove, kazao je Peskov i dodao da postoje specijalne službe koje će sa tim u vezi učiniti sve što moraju.

"Pomno će pratiti reakciju zapadnih prestonica, posebno Vašingtona. Čekamo njihovu osudu", kazao je.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je ukaz na osnovu kojeg će u toj državi 9. maja biti obeležavan Dan Evrope.

"Uvereni smo da u Ukrajini ima mnogo ljudi za koje je ovo sveti dan, to su veterani, njihove porodice i prijatelji", rekao je Peskov komentarišući ukaz kojim se Ukrajina odriče svoje slavne prošlosti i pobede nad fašizmom.

Rusija nastavlja sa pripremama za paradu Pobede na Crvenom trgu 9. maja se nastavljaju, dodao je.

Pojedini gradovi u Rusiji neće održati šetnju Besmrtnog puka, jer, kako Peskov kaže, "nekada je bolje da se pridržavamo mera predostrožnosti".

"Odluka organizatora je sasvim razumljiva jer imamo posla sa državnom sponzorom terorizma. Bolje je preduzeti mere predostrožnosti", kazao je. 

image
VV inauguration
banner