Rusija

Poginuo ruski lider Hersona Kiril Stremousov

Na Telegram kanalima preneta informacija da je Stremousov poginuo u saobraćajnoj nesreći
Poginuo ruski lider Hersona Kiril Stremousovwww.globallookpress.com © © t.me/Stremousov_Kirill

Zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov je poginuo, potvrđeno je novinarima u pres-službi regionalne adminstracije.

"To je istina", rekao je zvaničnik lokalnih vlasti, prenose "RIA Novosti".

Prethodno je na Telegram kanalima preneta informacija da je Stremousov poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Za sada nisu poznati drugi detalji niti zvanične potvrde.

Hersonsko Ministarstvo zdravlja nije odmah potvrdilo navode o pogibji zamenika oblasti, ali jeste saopštilo da je Stremousov doživeo saobraćajnu nesreću i da su lekari došli na mesto nesreće.

Ubrzo nakon toga, privremeni vršilac dužnosti šefa Hersonske oblasti saopštio je da je Stremousov ipak poginuo.

"Veoma mi je teško da saopštim da je danas umro Kiril Stremousov. Poginuo je na teritoriji Hersonske oblasti dok je bio u vozilu, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći. Bio je i na prvoj liniji fronta, i u pozadini. Biće teško saopštiti o tragediji njegovim rođacima i voljenima. Ima puno dece, njih petoro, i uskoro bi trebalo da se rodi i šesto. Naravno, mi ćemo se pobrinuti za sve njih, ali Kiril se, nažalost, više neće vratiti", rekao je Vladimir Saljdo.

"Gde god da se pojavio - govorio je čisto i iskreno o onome što se događa. Malo je takvih ljudi koji znaju kako da prenesu istinu ljudima".

Kako prenose mediji na Telegramu, šef izvršnog odbora Hersonskog regionalnog saveta Jurij Sobolevski izjavio je da se još ne može isključiti opcija da je nesreća bila izazvana ukrajinskim snagama.

U međuvremenu, "RIA Novosti" su objavile informaciju da je, kako tvrdi njihov izvor, glavni krivac saobraćajne nesreće vozač, koji nije uspeo da se izbori sa vozilom u pokušaju da izbegne sudar. Vozilo Surovikina je takođe u vrlo lošem stanju.

Na mestu nesreće trenutno se nalazi istražni tim.

 

Kiril Stremousov rođen je 1976. godine u Donjeckoj oblasti. Diplomirao je na Zapadnoukrajinskom nacionalnom univerzitetu. Bavio se politikom i služio je kao vođa hersonskog ogranka Socijalističke partije Ukrajine, a nakon oslobođenja Hersonske oblasti imenovan je za zamenika šefa administracije regiona.

image
VV inauguration
banner