Rusija

Medvedev: Zelenski je priznao da je Majdan bio državni prevrat

Ukrajinski predsednik je, optuživši Rusiju da priprema "Majdan 3" u Ukrajini kako bi ga svrgla s vlasti, otkrio da je kijevski režim svestan da su prva dva Majdana bili državni udari
Medvedev: Zelenski je priznao da je Majdan bio državni prevratGetty © Photo by Jeff J Mitchell

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je, kada je iskoristio reč "Majdan 3" i optužio Rusiju da ga priprema, zapravo priznao da su prva dva Majdana bila ništa drugo do državni udari, piše zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Šef Banderistana optužuje Rusiju da priprema operaciju 'Majdan 3' u Kijevu kako bi ga uklonila sa vlasti. Prokletstvo... Pomešali smo sve karte. Otkrili su nas. A sve je već bilo spremno – ljudi, tone oružja", piše Medvedev na društvenoj mreži "VKontakte".

Čak su i ruski prankeri već zvali brzonogu babu Nuland (Viktorija, vršilac dužnosti državnog sekretara SAD) da spremi kolače za radnike Majdana, dodaje Medvedev podsećajući na 2013. godinu kada su zvaničnici Stejt departmenta delili sendviče, lepinje i kolače na Evromajdanu

"Moraćemo da prilagodimo operativnu pripremu", piše Medvedev u šali.

Ranije je Zelenski u izjavi za "Blumberg" optužio Moskvu da nastoji da podeli ukrajinsko društvo i stvori "haos" u zemlji kako bi ga na kraju smenila i na njegovo mesto postavila nekog "svog".

image