Rusija

Lavrov sa šefom azerbejdžanske diplomatije: Normalizacija odnosa Bakua i Jerevana

Strane su razmenile mišljenja i o nizu drugih međunarodnih i regionalnih pitanja od zajedničkog interesa, uključujući saradnju u okviru "kaspijske petorke"
Lavrov sa šefom azerbejdžanske diplomatije: Normalizacija odnosa Bakua i Jerevanawww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je sa svojim azerbejdžanskim kolegom Džejhunom Bajramovom na bilateralnom sastanku u Moskvi o normalizaciji odnosa između Bakua i Jerevana i saradnji u okviru "kaspijske petorke".

"U kontekstu diskusije o regionalnim pitanjima, potvrđena je potreba za povećanjem napora za normalizaciju odnosa Azerbejdžana i Jermenije, na osnovu paketa trilateralnih sporazuma na najvišem nivou za period 2020. do 2022. godine", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

U Ministarstvu su dodali da su šefovi diplomatije razgovarali i o primeni odredaba Deklaracije o savezničkoj saradnji Ruske Federacije i Republike Azerbejdžan od 22. februara 2022. godine.

"Razgovaralo se i o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa. Strane su razmenile mišljenja o nizu drugih međunarodnih i regionalnih pitanja od zajedničkog interesa, uključujući saradnju u okviru 'kaspijske petorke'", zaključili su.

image