Rusija

Pucnjava u školi u Brjansku, ima poginulih (VIDEO)

Jedna od ranjenih učenica iz odeljenja je poginula, a učenica koja je pucala je izvršila samoubistvo, još pet osoba je ranjeno
Pucnjava u školi u Brjansku, ima poginulih (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Kevin Wolf

U pucnjavi u petoj gimnaziji u Brjansku je povređeno pet osoba, jedna od ranjenih učenica iz odeljenja je poginula, a učenica koja je pucala je izvršila samoubistvo, javlja rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema informacijama gradske uprave, danas u 9.15 gradska dispečerska služba primila je poruku o hitnom slučaju u Gimnaziji broj 5 u Bežickom okrugu. Prema informacijama koje su za sada dostupne, učenica osmog razreda je unela oružje u školu i počela da puca.

U kabinetu u kome se tragedija desila trenutno se nalaze predstavnici Istražnog komiteta koji skupljaju informaciji i istražuju slučaj. Otac učenice koja je pucala je priveden, proverava se da li je adekvatno čuvao oružje u kući.

"Operativne specijalne službe rade na licu mesta. Svi učenici su u pratnji odraslih poslati kući. Školu su okružila policija i službe", navodi se u saopštenju uprave.

Guverner Brjanske oblasti je potvrdio da je petoro dece ranjeno, dvoje je sa lakšim, troje sa srednje teškim povredama, svi su zbrinuti u Regionalnu dečju bolnicu, ukazana im je neophodna pomoć.

"Sve hitne službe su na licu mesta. Zajedno sa organima reda utvrđujemo okolnosti pod kojima je učenik mogao da nabavi i donese oružje u školu", naveo je guverner.

Kontrolu lečenja i pružanja pomoći deci ranjenoj u pucnjavi preuzeo je na sebe ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Pomoćnik ministra Aleksej Kuznjecov je potvrdio da je svima pružena neophodna pomoć, jedna od žrtava je već na operaciji, planirane su konsultacije i sa drugim klinikama.

image