Rusija

Simonjan: Karlsonov intervju sa Putinom najuspešniji u istoriji, već ima oko milijardu pregleda

Simonjan je dodala da "nikada u istoriji nije bilo takvog intervjua", kao i da je reč o "najuspešnijem, najznačajnijem momentu u istoriji medija"
Simonjan: Karlsonov intervju sa Putinom najuspešniji u istoriji, već ima oko milijardu pregleda© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Intervju koji je ruski predsednik Vladimir Putin dao američkom novinaru Takeru Karlsonu ukupno je prikupio oko milijardu pregleda na svim platformama, rekla je glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan.

Ona je intervju nazvala "istorijskim" i "najuspešnijim u istoriji medija".

Simonjan je naglasila da je intervju samo na društvenoj mreži Iks prikupio oko 160 miliona pregleda, ne računajući preglede na Karlsonovom sajtu i ostalim izvorima na drugim jezicima.

"Pozivam moje kolege da prebroje. To je komplikovano i teško, zato što morate da uzmete u obzir sve jezike i izvore na kojima je objavljen. Uveravam vas da je brojka oko milijardu", rekla je ona.

Simonjan je dodala da "nikada u istoriji nije bilo takvog intervjua", kao i da je reč o "najuspešnijem, najznačajnijem momentu u istoriji medija".

Ona je rekla i da su Amerikanci šokirani nakon što je Putin tokom intervjua pričao o hiljadugodišnjoj istoriji Rusije.

"Amerikanci su šokirani da smo mi drugačiji, da je naš lider drugačiji. Nas ne iznenađuje to što je Vladimir Vladimirovič 25 minuta pričao o hiljadugodišnjoj istoriji Rusije. On je to radio mnogo puta", izjavila je Simonjan.

Glavna urednica RT je dodala i da je on pametan i obrazovan čovek, te da su to izuzetno važne osobine za jednog lidera.

Karlson je intervju objavio u petak, kada je objavljen na društvenoj mreži Iks i Jutjubu. Snimak intervjua objavljen je i na satu Kremlja.

image