Rusija

Medvedev: Pokušaj da se Rusija vrati na granice iz 1991. vodi do globalnog rata

Neprijatelju je bolje da vrati sve pre nego što bude prekasno, ili će sve to Rusija sama da vratiti uz maksimalne gubitke neprijatelja, kao Avdejevku, poručio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije
Medvedev: Pokušaj da se Rusija vrati na granice iz 1991. vodi do globalnog ratawww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Pokušaji da se Ruska Federacija vrati na granice iz 1991. godine dovešće do globalnog rata sa Zapadom pri čemu će Moskva koristiti ceo svoj strateški arsenal na Kijev, Berlin, London i Vašington, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Nuklearna sila ne može da izgubi rat", poručio je Medvedev aludirajući na svoju raniju objavu. Međutim, kada su videli objavu, odmah su se javili "ovi što ih Amerika hrani" sa srceparajućim izjavama da to uopšte nije istina, da su čak i SAD gubile ratove.

"Ali ja nisam govorio o Vijetnamu, Avganistanu ili drugim mestima gde su Amerikanci vodili kolonijalne osvajačke ratove. Pisao sam o istorijskim ratovima u kojima se brani otadžbina. Tvoja zemlja, tvoj narod, tvoje vrednosti. To su ratovi koje nuklearne sile nikada nisu izgubile ni od koga", naglasio je Medvedev.

"Danas čitam reči svakojakih Pistorijusa i Šapsa i razmišljam da li su oni zaista takvi praznoglavci ili se samo pretvaraju", napisao je Medvedev na Telegramu

Kako bi sve izgledalo?

Zamislimo na trenutak da je Rusija izgubila, a Ukrajina sa saveznicima pobedila, predložio je Medvedev.

U tom slučaju bi se neprijatelji Rusije – neonacisti i njihovi zapadni sponzori, kao što je više puta rečeno, vratili na granice iz 1991. godine i desio bi se nepovratan kolaps današnje Rusije, koja po Ustavu uključuje nove teritorije, opisao je Medvedev hipotetičku situaciju.

"A onda bi došlo do nasilnog građanskog rata sa konačnim nestankom naše zemlje sa mape sveta. Desetine miliona žrtava. Smrt naše budućnosti", napisao je.

Upitao je onda "da li ovi idioti" zaista veruju da će narod Rusije progutati takvu podelu svoje zemlje.

"Je l oni stvarno misle da će narod Rusije misliti: 'Avaj, desilo se. Pobedili su. Današnja Rusija je nestala. Šteta, svakako, ali moramo da nastavimo da živimo u zemlji koja se urušava i umire jer je nuklearni rat za nas mnogo strašniji od smrti naših najmilijih, naše dece, naše Rusije'", zapitao se Medvedev.

Da li oni stvarno misle da će rukovodstvu države na čelu sa vrhovnim komandantom u tom slučaju zadrhtati ruka u donošenju najteže odluke, upitao je Medvedev.

Biće sasvim drugačije, kolaps Rusije bi imao mnogo strašnije posledice od rezultata običnog, čak i najdužeg rata.

"Jer pokušaji da se Rusija vrati u granice iz 1991. dovešće samo do jednog – globalnog rata sa zapadnim zemljama uz korišćenje čitavog strateškog arsenala naše države. Udare na Kijev, Berlin, London, Vašington. Na sva druga prelepa istorijska mesta koja su odavno uvrštena u letačke ciljeve naše nuklearne trijade", naglasio je Medvedev.

Zato je bolje da sve vrate pre nego što bude prekasno, ili će Rusija sama da vratiti uz maksimalne gubitke neprijatelja, kao Avdejevku, poručio je Medvedev.

"Naši ratnici su heroji!", napisao je.

O sporazumu Pariza i Kijeva: Rodila se ljubav između Francuza i svinja

Upitno je kako će na potpisivanje bilateralnog sporazuma o bezbednosnim garancijama između Francuske i Ukrajine da reaguju francuski poljoprivrednici i druge žrtve Emanuela Makrona, naročito ako se uzme u obzir da će Pariz to da košta tri milijardi evra, ukazao je Medvedev.

"Francuska nije mogla da odoli novom partneru: ami-kušon (od francuskog - ami 'prijatelj' i kušon - 'svinja') je dobio nove garancije ljubavi", napisao je Medvedev na društvenoj mreži Iks i podelio zanimljivu ilustraciju.

Prema njegovim rečima, ovaj roman se neće svideti francuskim farmerima i drugim Makronovim žrtvama, utoliko više jer košta tri milijarde evra.

Predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski su na sastanku u Parizu potpisali bilateralni sporazum o bezbednosnim garancijama za Kijev. Sporazum podrazumeva obuku ukrajinskih vojnika i zajedničku proizvodnju naoružanja.

Medvedev je dan ranije potpisivanje sporazuma između Ukrajine i Nemačke o bezbednosnoj saradnji nazvao novim savezom između nacista i banderovaca.

image