Rusija

U Avdejevki pronađena vojna skladišta, traga se za mestima za mučenje i grobnicama

U saradnji sa lokalnim stanovnicima, nakon čišćenja terena, Moskva će dokumentovati sve zločine kijevskog režima počinjene u tom gradu, poručuju ruski zvaničnici
U Avdejevki pronađena vojna skladišta, traga se za mestima za mučenje i grobnicama© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ukrajinci su imali posebne prostorije za mučenje u Avdejevki, kao i masovne grobnice u koje su bacali leševe, rekao je danas za "RIA Novosti" specijalni ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik.

Mirošnik dodaje da, iako se zna da ova mesta postoje, za njima se još traga, i traže se dokazi za njihovo postojanje. Po tom pitanju, kako kaže, ruska strana sarađivaće sa stanovnicima Avdejevke, a Moskva će sa žiteljima grada pokušati da dokumentuje i sve zločine kijevskog režima.

Savetnik šefa DNR Igor Kimakovski dodao je za TASS da je u gradu pronađeno i nekoliko skladišta NATO oružja, među kojima su bile i granate sa bojnim otrovom čije je korišćenje zabranjeno.

Takođe, ruski mediji su juče preneli da su na telima poginulih boraca koji su se borili na strani Ukrajine pronađeni američka i poljska obeležja na uniformama.

Avdejevka je, podsetimo, oslobođena pre nekoliko dana, o čemu je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu 17. februara izvestio i predsednika Rusije. 

Grad se nalazi 13 kilometara severno od Donjecka.

image