Rusija

Putin: Saradnja Rusije i Azerbejdžana jača poverenje među narodima

Regionalna saradnja je važna komponenta rusko-azerbejdžanskog strateškog partnerstva i alijanse, koja daje veliki doprinos jačanju poverenja i međusobnog razumevanja naših naroda, kazao je ruski predsednik
Putin: Saradnja Rusije i Azerbejdžana jača poverenje među narodima© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, u pozdravu učesnicima 12. rusko-azerbejdžanskog međuregionalnog foruma, istakao da saradnja dve zemlje daje veliki doprinos jačanju poverenja i međusobnog razumevanja među njihovim narodima.

U obraćanju objavljenom danas na sajtu Kremlja, Putin je naglasio da sastanci, koji su postali tradicionalni, omogućavaju direktan dijalog između predstavnika državnih organa i javnih, naučnih i poslovnih krugova o aktuelnim pitanjima međuregionalne saradnje.

"Regionalna saradnja je važna komponenta rusko-azerbejdžanskog strateškog partnerstva i alijanse, koja daje veliki doprinos jačanju poverenja i međusobnog razumevanja naših naroda, širenju mogućnosti za unapređenje uzajamno korisnih trgovinskih, investicionih i humanitarnih veza i stvaranju uslova za unapređenje blagostanje građana obe zemlje", kazao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da je i ove godine dnevni red foruma obiman i sadržajan, a da su u fokusu različiti aspekti razvoja saradnje u oblasti industrije i poljoprivrede, podrška malom i srednjem biznisu, zajednički projekti za zaštiti životnu sredinu.

Putin je izrazio uverenje da će diskusije u okviru foruma biti korisne i konstruktivne, kao i da će doneti nove obećavajuće ideje i inicijative.

image
VV inauguration
banner