Rusija

Vozilo sa eksplozivnom napravom pokušalo da uđe na Krim (VIDEO)

Vozilo otkrili službenici Federalne bezbednosti Rusije (FSB) su na kontrolnom punktu Džankoj
Vozilo sa eksplozivnom napravom pokušalo da uđe na Krim (VIDEO)www.globallookpress.com © Alexamder Kornyakov

Improvizovana eksplozivna naprava izrađena od komponenti strane proizvodnje pronađena je u automobilu koji je pokušao da uđe na Krim preko kontrolnog punkta Džankoj, a bomba je deaktivirana, rečeno je za "RIA Novosti" u regionalnim bezbednosnim snagama.

Kontrolni punkt Džankoj se nalazi na severu Krima, na granici sa ukrajinskom Hersonskom oblašću, čije je pripajanje Rusija proglasila u septembru 2022. godine.

"Službenici Federalne bezbednosti Rusije (FSB) su na kontrolnom punktu Džankoj, prilikom kontrole automobila koji se kretao ka teritoriji Republike Krim, a kojim je upravljao službenik za sprovođenje zakona Hersonske oblasti, otkrili predmet sličan eksplozivnoj napravi, koji je bio pričvršćen ispod sedišta vozača", rekao je sagovornik agencije.

Taj izvor tvrdi da su stručnjaci ustanovili da je bomba bila napravljena od komponenti strane proizvodnje koje Ukrajini isporučuju zemlje NATO-a.

Istraga je u toku, navodi ruska agencija.

FSB je u petak saopštila da su na Krimu pritvoreni muškarac i žena koji su navodno pripremali terorističke napade po nalogu Ukrajine.

image