Rusija

U Belgorodu napeto: Ruski PVO sistem oborio deset raketa ispaljenih iz "vampira"

Ruske snage sprečile su novi pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad višecevnim raketnim sistemom RM-70 "vampir" na teritoriju Ruske Federacije
U Belgorodu napeto: Ruski PVO sistem oborio deset raketa ispaljenih iz "vampira"© Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Napadi kijevskog režima na Belgorodsku oblast se nastavljaju. U 8.30 časova po lokalnom vremenu zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad višecevnim raketnim sistemom RM-70 "vampir".

Dežurni PVO sistemi uništili su deset raketa u vazduhu iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Situacija u Grajvaronskom okrugu je i dalje napeta, ukazao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

Nekoliko dana uoči predsedničkih izbora u Rusiji, Ukrajina je pojačala napade na ciljeve na ruskoj teritoriji, a kako su ruske vlasti upozoravale, napadi su se nastavili i za vreme izbora.

Izborni dani, kao i nekoliko dana neposredno pred predsedničke izbore u Rusiji, ostaće upamćeni po do sada neviđenim napadima sa ukrajinske teritorije na pogranične oblasti Ruske Federacije, ali i na biračka mesta i građane koji su na teritoriji oslobođenih ruskih regiona prvi put izrazili svoju izbornu volju.

Napadi kijevskog režima imaju za cilj mešanje u održavanje predsedničkih izbora, ocenio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

image