Rusija

Putin sa predsedničkim kandidatima: Moramo da radimo zajedno

Želeo bih da se zahvalim svima što je predizborna kampanja sprovedena na civilizovan način, u potpunosti u skladu sa ruskim zakonom, poručio je ruski predsednik
Putin sa predsedničkim kandidatima: Moramo da radimo zajedno© Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo

Potrebno je da nastavimo aktivan zajednički rad u parlamentu zemlje, koji će nam omogućiti da rešimo probleme sa kojima se Rusija suočava, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsedničkim kandidatima.

"Želeo bih da zahvalim svima što je predizborna kampanja sprovedena na civilizovan način, u potpunosti u skladu sa ruskim zakonom", kazao je Putin.

Ruski lider je ocenio da se njihovi stavovi u velikoj meri poklapaju.

"Vlada će se aktivno uključiti u izjednačavanje plata u socijalnoj sferi", ukazao je Putin, podsetivši da je odgovarajući zadatak postavio u poruci Saveznoj skupštini.

Nikolaj Haritonov, jedan o predsedničkih kandidata čestitao je Putinu pobedu, napominjući da Komunistička partija Ruske Federacije priznaje njegovu pobedu.

"Vi ste dugogodišnji lider i cela svetska zajednica razume da Rusiju vodi pouzdana osoba", istakao je Haritonov.

I lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki čestitao je Putinu na istorijskoj pobedi.

"Nisam želeo da govorim, ali članovi LDPR-a dali su značajan broj glasova glavnom kandidatu. Danas smo potvrdili vaš visoki autoritet kao vođe nacije", kazao je Slucki Putinu.

 Vladislav Davankov je, uz čestitke, ocenio da je Putinova pobeda ubedljiva.

"Dragi Vladimire Vladimiroviču, čestitam vam na pobedi, ubedljivoj pobedi", rekao je Davankov.

image