Rusija

Poruka iz ruske Dume: Uništićemo sve francuske vojnike koji se uključe u sukob

Sudbina francuskih vojnika završiće se kovčezima obmotanim francuskom zastavom koji će se iz Kijeva vratiti u Pariz i koje Makron neće dočekati, ukazao je zamenik predsednika Državne dume
Poruka iz ruske Dume: Uništićemo sve francuske vojnike koji se uključe u sukobwww.globallookpress.com © Kay Nietfeld/dpa

Ruske snage će uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu, izjavio je zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV.

"Sve ćemo ih pobiti, ne brinite", rekao je Tolstoj na čistom francuskom jeziku i dodao da Francuska mora da bude svesna posledica svoji oduka.

"Ideja o slanju francuskih vojnika u Ukrajinu završiće se tako što će kovčezi prekriveni francuskim zastavama stići na aerodrom Orli u Parizu. A Makron neće doći po njih", istakao je Tolstoj.

Rusku Federaciju "nije briga za Makrona i njegove granice", koje je rekao da nema kad se radi o pomoću Ukrajini, ukazao je Tolstoj, ocenivši da takve izjave fracuskog predsednika liče na izazivanje trećeg svetskog rata.

image