Rusija

Savetnik šefa DNR: Ukrajina planirala teroristički napad u Moskvi

Prema njegovim rečima, glavni krivci terorističkog napada "sede u vladinim kancelarijama" u Ukrajini
Savetnik šefa DNR: Ukrajina planirala teroristički napad u Moskvi© VASILI PETROVIĆ/Tanjug

Teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi bio je unapred planiran uz učešće ukrajinskih specijalnih službi, rekao je Jan Gagin, savetnik šefa DNR Denisa Pušilina, prenose "RIA Novosti".

"Naravno, ovo je ozbiljna operacija. Trepova je pripremljena otprilike na isti način kako bi ubila Vladlena Tatarskog (vojni dopisnik), Daša Dugina je dignuta u vazduh na isti način u automobilu - ovo su sve pripremljene akcije koje su pripremile i sprovele Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine ili SBU. Na isti način, verujem da su ovu akciju (teroristički napad u "Krokus siti hilu) ponovo izvršili ukrajinski teroristi. Ukrajina još jednom dokazala da je teroristička država", rekao je Gagin.

Prema njegovim rečima, glavni krivci terorističkog napada "sede u vladinim kancelarijama" u Ukrajini.

On je takođe primetio da ukrajinske vlasti same preuzimaju odgovornost – na primer, predsednik Saveta bezbednosti Ukrajine Aleksej Danilov indirektno je potvrdio umešanost kijevskog režima u teroristički napad u Moskovskoj oblasti, ukazao je Gagin, pozivajući se na odgovarajuće video-snimke na društvenim mrežama.

image