Rusija

U DNR otkriveno minirano skladište oružja: Pronađene jurišne puške i veći broj ručnih bacača

Ruski obaveštajci objavili su i snimak na kome jedan od deminera pokazuje da je oružje bilo sakriveno u privatnoj kući, u kojoj su postavljene mine
U DNR otkriveno minirano skladište oružja: Pronađene jurišne puške i veći broj ručnih bacačaGetty © Thierry Monasse

Minirano skladište sa stranim naoružanjem koje su tokom povlačenja pripremile ukrajinske trupe otkriveno je danas u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštila je uprava Federalne službe bezbednosti (FSB) za DNR.

"Kao rezultat zajedničkih aktivnosti uprave FSB za DNR i kontraobaveštajnih vojnih službi Južnog vojnog okruga, minirano skladište koje su ukrajinske trupe pripremile tokom svog povlačenja otkriveno je u Jasinovatskom rejonu DNR, na Avdejevskom pravcu", navodi se u saopštenju.

U skladištu se nalazilo devet jurišnih pušaka AK-74, nekoliko jurišnih pušaka AK-12 i više protivoklopnih raketnih bacača – jedan izraelski RGV-90, dva britanska ASM L1A1, dva američka M136A1 i četiri RSV M4740 švedske proizvodnje.

Ruski obaveštajci objavili su i snimak na kome jedan od deminera pokazuje da je oružje bilo sakriveno u privatnoj kući, u kojoj su postavljene mine. Zbog prisustva minsko-eksplozivnih sredstava u skladištu, specijalisti FSB odlučili su da unište svo naoružanje na licu mesta, kontrolisanom eksplozijom.

image