Rusija

Ruske snage uništile ukrajinsku raketu "neptun" iznad Crnog mora

Snage PVO oborile su četiri ukrajinske bespilotne letelice, dve iznad Belgorodske i dve iznad Voronješke oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije
Ruske snage uništile ukrajinsku raketu "neptun" iznad Crnog moraGetty © Smith Collection/Gado

Oružane snage Ruske Federacije uništile su ukrajinsku protivbrodsku raketu "neptun" iznad Crnog mora i tako sprečile pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad na teritoriji Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U toku protekle noći su ruske snage sprečile i druge pokušaje kijevskog režima da izvrši terorističke napade uz pomoć dronova na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, dodali su u ruskom Ministarstvu.

Snage PVO oborile su četiri ukrajinske bespilotne letelice, dve iznad Belgorodske i dve iznad Voronješke oblasti, navodi se u saopštenju.

Raketa R-360 kompleksa "neptun" je teška 870 kilograma, može da nosi bojevu glavu od 150 kilograma, ima domet do 280 kilometara i brzinu oko 900 kilometara na sat.

Kijev gotovo svakodnevno pokušava da napadne ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije, uglavnom koristeći dronove, ali ruske snage PVO uspešno presreću neprijateljske avione i štite teritoriju.

image
VV inauguration
banner