Rusija

Poplave u Rusiji: Evakuacija Orenburga, nivo vode nastavio da raste

Guverner Orenburške oblasti Denis Pasler pozvao je sve stanovnika Orenburga da se evakuišu iz poplavljenih područja, zbog naglog porasta nivoa reke Ural
Poplave u Rusiji: Evakuacija Orenburga, nivo vode nastavio da raste© Administration of the city of Orenburg Telegram Channel via AP/Tanjug

Deset okruga i seoskih naselja Orenbruga proglašeni su zonom u kojoj vreba opasnost od poplava, saopštila je gradska uprava na svom Telegram kanalu.

Kako se navodi, u pomenutoj zoni nalaze se okruzi Forštat, sela Kuznečnji, Sicovka, Pristancionji, Zarečnji, Podmajačnji, Solnečnji, Ovčinji gorodok i zaselak Kujbiševa.

Ranije su vlasti Orenburške oblasti saopštile da je pripremljeno 495 centara za privremeni smeštaj za više od 82 hiljade ljudi.

"U Orenburškoj oblasti je pripremljeno ukupno 495 centara za privremeni smeštaj za više od 82 hiljade ljudi. Iz poplavljenih domaćinstava i privatnih parcela evakuisano je 6.934 ljudi, uključujući 1.534 dece. Od toga je 1.591 osoba u centrima za privremeni smeštaj, uključujući 266 dece", navodi se u saopštenju regionalne vlade na Telegram kanalu.

Guverner obe oblasti Denis Pasler pozvao je sve stanovnika Orenburga da se evakuišu iz poplavljenih područja, zbog naglog porasta nivoa reke Ural.

"Nivo vode u reci Ural u Orenburgu je premašio opasan nivo i iznosi 931 cm, apelujem na vas da budete oprezni i da se brzo evakuišete iz poplavljenih područja", napisao je Pasler na svom Telegram kanalu.

image