Rusija

Zaharova poručila Borelju: Ironija su sankcije EU i krađa ruske imovine, a ne izbori u Rusiji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala je na reči šefa diplomatije EU Žozepa Borelja, koji je predsedničke izbore u Rusiji nazvao "ironičnim i da nisu ispunili demokratske standarde"
Zaharova poručila Borelju: Ironija su sankcije EU i krađa ruske imovine, a ne izbori u Rusijiwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Prava ironija su sankcije Evropske unije Rusiji, uništavanje sopstvene privrede i krađa ruske imovine, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči šefa diplomatije EU Žozepa Borelja, koji je predsedničke izbore u Rusiji nazvao "ironičnim, i da nisu ispunili demokratske standarde".

"Ćutala bih i o ironiji, standardima, i o demokratiji. Prava i veoma gorka ironija su sankcije koje je Evropska unija uvela na osnovu američkih optužbi, uništavanje sopstvene ekonomije i krađa ruske imovine", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da je "sam dizajn Evropske komisije ironičan standard nedemokratičnosti".

Borelj je ranije izjavio da je "veliki vojni sukob u Evropi postao verovatniji zbog sukoba sa Rusijom", napomenuvši da države članice ne treba da se oslanjaju na SAD da ih brane.

Prema njegovim rečima, SAD više nisu spremne da "štite sve NATO saveznike pod bilo kojim okolnostima". To, kako kaže, primorava EU da jača sopstvene odbrambene mogućnosti.

image