Rusija

Lukašenko doputovao u Moskvu, počeo tet-a-tet sastanak sa Putinom

U planu razgovori o međunarodnoj saradnji, i bilateralnim odnosima, s posebnim akcentom na ekonomiji
Lukašenko doputovao u Moskvu, počeo tet-a-tet sastanak sa Putinomwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je danas u Moskvu, saopštila je beloruska agencija BELTA, dodajući da je planirani tet-a-tet sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom već počeo.

Kako je najavljeno prethodnih dana, lideri će razgovarati o jačanju bilateralne saradnje, ali i ključnim međunarodnim pitanjima. Lukašenko je neposredno pre sastanka sa Putinom poručio i da će posebna pažnja biti posvećena ekonomiji, budući da se uskoro očekuju sastanci premijera dve države.

U razgovoru sa medijima, predsednik Belorusije je, takođe, potvrdio da Minsk može pomoći Rusiji u pregovorima sa Ukrajinom, ukoliko to bude bilo potrebno, ali je istakao da bi pre svega trebalo pregovarati sa onim snagama koje stoje iza Kijeva. 

On je tako odgovorio na pitanje kako sada Moskva treba da razgovara sa Kijevom, nakon što je prošlog meseca izveden teroristički napad na "Krokus siti".

Podsetimo, u terorističkom napadu od marta poginulo je preko 140 ljudi. Moskva je saopštila da preliminarni podaci istrage ukazuju da iza svega stoje Kijev, London i Vašington. Javnost je upozorena da postoji opasnost od novih napada. 

image