Rusija

Lider pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom": Ostalo par Ukrajinaca, nesvesni su da je već kraj

Maksimum dvoje troje ukrajinskih vojnika trenutno pokušava da zadrži pozicije na groblju severno od naselja, ukazao je Vladimir Rogov
Lider pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom": Ostalo par Ukrajinaca, nesvesni su da je već kraj© Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File

U Rabotinu je ostala nekolicina beznačajnih lokacija sa kojih ukrajinski vojnici pružaju otpor, nesvesni da je već kraj i da će selo uskoro biti pod ruskom kontrolom, ukazao je lider pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov, govoreći o situaciji u zaporoškom delu fronta.

"Mislim da se još uvek suprotstavljaju jer nemaju realnu procenu situacije da bi se predali. Na tim centrima otpora je maksimum dvoje troje ljudi", objasnio je Rogov.

Oružane snage Ukrajine trenutno pokušavaju da zadrže pozicije na groblju severno od naselja, dodao je Rogov.

Rusko Ministarstvo odbrane je krajem februara javilo da su ruske snage uspele da se utvrde u Rabotinu. Donedavno su ukrajinske trupe pokušavale da vrate izgubljene pozicije dovodeći pojačanje na ovaj deo fronta.

Kako je preneo "Njujork tajms", Ukrajina pokušava da zadrži svoju poziciju jer bi povlačenje bilo nazadovanje, a teritorija oko Rabotina "ostaje dostojna borbe" za ukrajinsku vojsku. Nije jasno da li su vojne odluke isključivo vojne ili su donete pod političkim pritiskom, rekla je ranije direktorka Instituta Mekejn Evelin Farkas.

image