Rusija

Serija napada na Starokonstantinov u Ukrajini: Na meti aerodrom koji se priprema za F-16

Vojni aerodrom koji su noćas napale ruske snage mesto je na kojem strani instruktori obučavaju mobilizovane Ukrajince, a smatra se da će baš tu biti razmešteni i američki avioni F-16
Serija napada na Starokonstantinov u Ukrajini: Na meti aerodrom koji se priprema za F-16Getty © Smith Collection/Gado / Contributor

Ruske trupe sinoć su izvršile seriju napada na vojne i energetske objekte u gradu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti Ukrajine, otkrio je za RIA Novosti koordinator proruskih snaga u gradu Nikolajevu Sergej Lebedev.

Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva je bio i vojni aerodrom u Starokonstantinovu, "na kojem se nalazi inostrana vojna tehnika i gde se vrši obuka mobilizovanih ukrajinskih građana za rad sa istom".

"Obuku vrše strani instruktori", dodaje Lebedev.

RIA Novosti dodaju da je ovaj aerodrom česta meta ruskih napada.

Lebedev objašnjava da je to zbog toga što se smatra da će američki avioni F-16 biti razmešteni upravo na toj lokaciji.

Oko aerodroma nalaze se i skladište bombi, poligon, fabrike od asfalta i armiranog betona, elektropodstanica i neki drugi objekti.

Ruske snage pogodile su i elektropodstanicu, otkriva Lebedev. Prema njegovim rečima, u gradu Starokonstantinovu se čula moćna detonacija, a zatim je nestala i struja. 

Seriju napada na ovaj grad potvrđuju i ukrajinski mediji i potvrđuju da je grad ostao bez struje.  

image