Sport

UFC senzacija iz Čečenije uzvratila Amerikancu: Muslimani će razumeti – kunem se iznad Kurana…

Amerikanac Kolbi Kovington izvređao je i isprozivao Hamzata Čimaeva posle UFC događaja u Londonu, ali je vrlo brzo stigao odgovor od druge strane
UFC senzacija iz Čečenije uzvratila Amerikancu: Muslimani će razumeti – kunem se iznad Kurana…Getty © James Gilbert / Stringer

Hamzat Čimaev, švedski MMA borac iz Čečenije, odgovorio je na prozivke Kovingtona koje mu je uputio tokom vikenda i UFC 286 događaja u londonskoj "O2 areni".

Kolbi je tada izneo niz optužbi na račun Čimaeva, istakavši da je neprofesionalan i da konstantno izbegava okršaj sa njim.

Vrlo brzo je usledio odgovor do sada neporaženog borca u velter kategoriji.

"Kolbi laže, on nije želeo da se bori. Kunem se Bogom, prihvatio sam borbu sa njim četiri puta. Muslimani će me razumeti – kunem se iznad Kurana da sam četiri puta prihvatio da se borim sa Kovingtonom", rekao je Čimaev.

On je istakao da je Amerikanac bio taj koji je pobegao kada ga je video.

"Lagao je na konferenciji za medije. Praviti šou je normalno, ali ja ne mogu da lažem ljude, iskren sam – voleli me vi ili ne. Kovington se igra, video sam ga u prostorijama UFC-a, okrenuo se i pobegao. Nikada nisam birao protivnike, te kokoške mnogo lažu", dodao je šampion iz Čečenije.

Hamzat još ne zna ko bi mogao da mu bude sledeći protivnik, ali postoji realna šansa da mu na crtu stane Lion Edvards, koji je tokom vikenda u Londonu, drugi put zaredom bio bolji od Nigerijca Kamarua Usmana.

image