Sport

Stojković: U Podgorici smo dočekani u prijateljskoj atmosferi, ali sutra očekujem pobedu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uoči meča drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore rekao je da uprkos prijateljskoj atmosferi u kojoj su on i njegova ekipa dočekani u Podgorici sutra očekuju pobedu
Stojković: U Podgorici smo dočekani u prijateljskoj atmosferi, ali sutra očekujem pobedu© RT Balkan-Katarina Kostić

Selektor Dragan Stojković Piksi rekao je da su u Crnoj Gori dočekani u prijateljskoj atmosferi, kao i da se čuo sa predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem, koji mu je dugogodišnji prijatelj.

"Osećam se lepo kao i uvek. Prvi put dolazim u ulozi selektora, ali to ništa ne menja. Sačekalo nas je lepo vreme, puno ljudi. Čuo sam se sa Savićevićem, razgovarali smo o fudbalu i raznim temama. Kao recimo zašto je Crna Gora (hotel) promenio ime u Hilton. Više mi se dopadao prvi naziv, baš kao i Savićeviću. Tu smo se složili", rekao je Stojković.

Piksi smatra da između Srbije i Crne Gore ne postoje tajne.

"Ne postoje tajne ni kada su oni ni kada smo mi u pitanju. Ispratili smo utakmicu protiv Bugara i tu važnu pobedu za Crnu Goru. Žao mi što na terenu neće biti Marko Janković zbog povrede. Odličan je igrač. Kada sam video u sastavu prezime Savićević malo sam se uplašio (smeh), srećom nije stariji u pitanju".

U Podgoricu sa ekipom nije doputovao reprezentativac Filip Kostić zbog povrede.

"Izostanak Kostića je veliki hendikep za nas. Juče je ustanovljeno da ima problem sa upalom ahilove tetive, zbog čega danas nije došao sa nama, već se vratio u klub".

Selektor Srbije veruje svojim izabranicima.

"Ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret", poručio je Stojković.

Napadač Aleksandar Mitrović istakao je da mu je Podgorica ostala u lepom pamćenju.

"Osećam se dobro, posle četiri godine ovde. Bila je to lepa utakmica, prava atmosfera. Nadamo se da će i sutra biti dobar rezultat, ako ponovo dam gol biće perfektno. Vežu me svakako lepa sećanja. Nadam se da će i u ponedeljak biti tako", rekao je Mitrović.

On je istakao da je Crna Gora kvalitetan tim.

"Imaju dobar kostur, koji je dugo na okupu. Predvode ih Stevan Jovetić i Stefan Savić, ali tu je još mnogo dobrih igrača. Pobeda u Bugarskoj im je dala vetar u leđa i sigurno da će želeti novi uspeh. Imamo poštovanje, ali mi idemo uvek na pobedu. Nadam se spektaklu, dobroj utakmici i atmosferi i pobedi", dodao je srpski fudbaler.

Utakmica drugog kola kvalifikacija između reprezentacija Crne Gore i Srbije igra se u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Pod Goricom".

image