Sport

Zvezda čuva svoje "blago" - Leković potpisao do 2027. godine

Crveno-beli su produžili saradnju sa mladim defanzivcem
Zvezda čuva svoje "blago" - Leković potpisao do 2027. godine© Facebook / FK Crvena zvezda

Mladi 19-godišnji fudbaler Crvene zvezde Stefan Leković produžio je ugovor do juna 2027. godine, saopšteno je na klupskom sajtu.

"Produžetak ugovora smatram kao nagradu za partije koje pružam tokom sezone. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanom poverenju i nadam se da sam ispunio, i da ću tek ispuniti očekivanja svih u klubu u narednim godinama", počeo je Leković u izjavi za sajt kluba.

"Znači mi ukazano poverenje, jer sam Zvezdino dete i znam kako stvari funkcionišu, s obzirom na to da sam ceo život na Marakani. U ovoj godini sam napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu. Što se tiče tih intervencija na gol-liniji, ne planiram da budem golman, ali volim da pomognem ekipi", rekao je Leković.

U društvu Lekovića bili su predsednik kluba Svetozar Mijailović, kao i sportski direktor Mitar Mrkela koji je govorio o darovitom defanzivcu.

"Leković je Zvezdino dete iz omladinske škole koje je prošlog leta priključeno prvom timu i već je pokazao da ima ozbiljan kvalitet. Odigrao je dosta minuta tokom ove sezone i zaslužio je da dobije novi ugovor. U Zvezdi ima priliku da radi sa dobrim stručnjacima, te da u timu nastupa sa igračima koji imaju mnogo iskustva u domaćem prvenstvu, Evropi i reprezentaciji. Igra sa Erakovićem, Dragovićem, Milunovićem, igraće i sa Spajićem, tako da ima dobre uslove i okruženje za pravilan razvoj. Leković je jedan od onih koji su dobili šansu tokom proleća, a verujem u njega kao i u sve ostale mlade sa minutima u aktuelnoj takmičarskoj godini da imaju lepu perspektivu i da su budućnost kluba", rekao je Mrkela.

Leković je prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde i u klubu je od petlića, osvajavši kadetsko, a zatim i omladinsko prvenstvo Srbije, da bi se potom "kalio" u Grafičaru. Do sada je 17 puta nastupio za prvi tim i upisao pogodak, na prijateljskom susretu protiv Austrije Luštenau.

image