Sport

Eraković za RT Balkan: Pritisak je normalna stvar u Zvezdi, dokazivanje je iz dana u dan

Najbolji mladi igrač Superlige, defanzivac Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, u intervjuu za RT Balkan pričao je o uspehu koji su imali on i crveno-beli u nedavno završenoj sezoni, kao i da ih veliki ispit očekuje u narednoj
Eraković za RT Balkan: Pritisak je normalna stvar u Zvezdi, dokazivanje je iz dana u dan© ATA Images

Eraković je odigrao još jednu odličnu sezonu u crveno-belom dresu.

Ustalio se u startnoj postavi šampiona Srbije, pošto je upisao 33 nastupa u domaćem prvenstvu.

Eraković je u Zvezdi stigao i do treće "duple krune", a prošle godine bio je član reprezentacije Srbije koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Utisak je odličan. Srećan sam što smo osvojili duplu krunu ponovo. Zaista smo sve uradili, sve što smo zacrtali pre početka sezone. Na kraju je ostvaren veliki uspeh", rekao je 22-godišnji fudbaler.

Strahinja je tokom sezone u domaćem prvesntvu, imao prosečnu ocenu 6.46, čak pet puta bio u idealnom timu kola, a upisao je i dve asistencije.

Kako i sam trvdi, igranje za Crvenu zvezdu uvek sa sobom nosi veliki pritisak, ali je to nešto na šta je navikao.

"Pritisak je normalna stvar, pogotovo u Zvezdi. Naučio sam da se sa tim nosim još ranijih godina. To je neizbežno", dodao je srpski fudbaler.

Zvezdin defanzivac proglašen je za najboljeg mladog igrača Superlige, uz šta je dobio novčanu nagradu od 200 hiljada dinara. 

Fudbaler je saopštio da će nagrada otići u humanitarne svrhe.

"Novčana nagrada ide u humanitarne svrhe i veoma mi je drago što će pomoći ljudima kojima je najpotrebnije".

Eraković je konstantno na radaru brojnih evropskih timova, koji su navodno spremni da izdvoje veće svote novca kako bi svoj tim pojačali uslugama srpskog fudbalera.

"Sigurno da znači svako interesovanje klubova i da daje dodatno samopouzdanje. Ipak, ništa se u fudbalu ne dobija na poklon i ne sme se prestati sa radom i trudom. Svaka sledeća utakmica je novo dokazivanje i tako iz dana u dan."

Šampion Srbije napravio je kadrovske izmene, pa je doskorašnjeg trenera Miloša Milojevića, zamenio Barak Bahar.

Izraelski stručnjak je već po prvim danima u klubu, doneo radikalne promene i rešen je da koriguje izgled ekipe pred ulazak u narednu sezonu.

"Što se tiče moje budućnosti, videćemo, ne znam još kakvi su planovi. Rano je o tome da se priča, tek se sezona završila", zaključio je mladi Eraković.

On se našao na nedavnom spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija, za meč sa Bugarskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

image