Sport

Srbija će imati još jednog predstavnika u Parizu: Barna obezbedio mesto na Olimpijskim igrama

Plivački as Andrej Barna sedmi je član Olimpijskog tima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine
Srbija će imati još jednog predstavnika u Parizu: Barna obezbedio mesto na Olimpijskim igramaGetty © Andy Lyons / Staff

Srpski reprezentativac se plasirao u polufinale u trci na 100 slobodno na Svetskom šampionatu u Fukuoki sa vremenom 48,20, što je za 14 stotinki bolje od "A" norme postavljene za učešće na Olimpijskim igrama.

Srpski reprezentativac se plasirao u polufinale u trci na 100 slobodno na Svetskom šampionatu u Fukuoki sa vremenom 48,20, što je za 14 stotinki bolje od "A" norme postavljene za učešće na najvećoj smotri svetskog sporta.

Barni će ovo biti drugo učešće na Olimpijskim igrama. Bio je deo srpskog tima u Tokiju, gde je osvojio deveto mesto u ovoj disciplini i postavio aktuelni lični i državni rekord od 47,94.

U Japanu je Barna među 16 najboljih ušao sa 12. vremenom po vrednosti i popodne će pokušati da izbori mesto u finalu. Najbrži u preliminarnoj rundi bio je Britanac Met Ričards sa 47,68.

Za dve stotinke je prolaz u polufinale izmakao Sebastianu Sabu, nekadašnjem reprezentavicu Srbije, a sada Mađarske. Momak iz Sente je išao 48,36.

Među 16 najboljih prošla je i Anja Crevar na 200 delfin. Najbolja srpska plivačica do cilja je stigla za 2:10,98, što je bio ukupno 16. rezultat po vrednosti. Crevar je popravila lični i državni rekord u ovoj discplini, koji je do danas iznosio 2:11,33.

image