Sport

Kraso: Biću Zvezdin Didije Drogba

Fudbaler Crvene zvezde Žan Filip Kraso u razgovoru sa novinarima otkrio je kako se snašao u Beogradu, kako su protekle pripreme sa novim timom, ali i da li je Didije Drogba u Obali Slonovače zaista veći od samog fudbala
Kraso: Biću Zvezdin Didije Drogba© Katarina Kostić

Kraso je ovog leta stigao među crveno-bele i ako se po jutru dan poznaje navijači bi mogli da odahnu. Reprezentativac Obale Slonovače posle završenih priprema ima sledeći učinak: tri gola i isto toliko asistencija.

Ovdašnje ljubitelje fudbala je bacio u rebus, koja pozicija na terenu bi mu najviše odgovarala?

"Mislim da se videlo da sam najbolji kao drugi napadač. Zapravo to je i pozicija koju najviše volim. Tu imam slobodu da kombinujem sa saigračima i pokažem šta znam. Tada igram jedan na jedan", rekao je Kraso na početku razgovora.

Crvena zvezda je u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedila Fjorentinu sa 5:0. Jedan od strelaca bio je i Kraso.

"Utisci se još nisu slegli. Utakmica je bila baš dobra, igrali smo brzo i jako. Siguran sam da je ovo tek početak onoga što možemo da pružimo."

Liga šampiona presudila

Klub iz Ljutice Bogdana ove jeseni igra u grupnoj fazi Lige šampiona, što je za ofanzivca bilo presudno da prihvati ponudu.

"Igrao sam u Sent Etjenu (druga francuska liga) i kada sam čuo za ponudu Zvezde, znao sam da će biti pravi potez ako je prihvatim. Crvena zvezda je klub koji igra Ligu šampiona, ima navijače koji prave fenomenalan osećaj... Tek upoznajem Beograd, ali ono što sam uspeo da vidim mi se jako dopalo, uskoro će mi se pridružiti i supruga i beba".

Kraso je rođen u Nemačkoj, ali su njegovi roditelji poreklom iz Obale Slonovače. Omiljeni klub iz detinjstva mu je Bajern iz Minhena protiv koga možda bude igrao u Ligi šampiona.

"Navijači bi trebalo da budu svesni da će u Ligi šampiona biti daleko teže nego sada na ovim utakmicama. Od detinjstva mi je omiljeni klub Bajern iz Minhena, eto možda baš on bude jedan od naših protivnika."

Postoji priča da je u Obali Slonovače legendarni Didije Drogba veći od samog fudbala. Žan-Filip ipak smatra da je to samo mit.

"Drogba je zaista najveće fudbalsko ime koje je ta država imala i jako je voljen i cenjen, ali ipak nije tačno da ga ljudi više vole od samog fudbala. I meni je on omiljeni igrač i uzor."

Da li to znači da želite da budete Zvezdin Drogba?

"Recimo da ću težiti tome", kroz smeh je zaključio Kraso.

image